AZTN ispituje koncentraciju SPAR-a i Hipermarketa COOP

103

ipercoop-spar-ftdKoncentracija će u ovom slučaju imati učinke prvenstveno na tržištu trgovine na malo u supermarketima i hipermarketima na području Splitsko-dalmatinske, Osječko-baranjske, Zagrebačke županije i Grada Zagreba

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) objavila je javni poziv za dostavljanje primjedaba i mišljenja o koncentraciji koja nastaje stjecanjem prevladavajućeg utjecaja od strane trgovačkog lanca SPAR Hrvatska nad trgovačkim lancem Hipermarketi COOP.

Prema javnom pozivu na dostavu mišljenja objavljenom na web stranici Agencije, 18. ožujka je Agencija zaprimila prijavu namjere koncentracije poduzetnika koja nastaje stjecanjem prevladavajućeg utjecaja SPAR-a Hrvatska nad Hipermarketima COOP i to sklapanjem Ugovora o prijenosu poslovanja između SPAR Hrvatska i Hipermarketa COOP. U konkretnom slučaju je riječ o horizontalnoj koncentraciji poduzetnika.

SPAR Hrvatska primarno se bavi trgovinom na malo mješovitom robom, pretežno hranom, pićima i higijenskim proizvodima za domaćinstvo u hipermarketima u Zagrebu, Zadru, Slavonskom Brodu, Osijeku i Sisku.

Hipermarketima COOP glavna je djelatnost trgovina na malo mješovitom robom, pretežno hranom, pićima i higijenskim proizvodima za domaćinstvo u hipermarketima u Zagrebu, Donjem Stupniku, Osijeku i Kaštel Sućurcu.

Osim toga obavljaju djelatnost trgovine na veliko mješovitom robom, pretežno hranom, pićima i higijenskim proizvodima za domaćinstvo.

Tako će koncentracija u ovom slučaju imati učinke prvenstveno na tržištu trgovine na malo mješovitom robom, pretežno hranom, pićima i higijenskim proizvodima za domaćinstvo u supermarketima i hipermarketima na području Splitsko-dalmatinske, Osječko-baranjske i Zagrebačke županije i Grada Zagreba, te na tržištu trgovine na veliko mješovitom robom, pretežno hranom, pićima i higijenskim proizvodima za domaćinstvo na području Hrvatske.

Agencija poziva sve poduzetnike koji djeluju na spomenutim tržištima kao i sve poduzetnike koji djeluju na drugim tržištima na kojima bi navedena koncentracija mogla imati učinke na tržišno natjecanje, strukovne udruge, udruge poslodavaca, udruge za zaštitu potrošača, te ostale osobe koje nisu stranke u predmetnom postupku da dostave svoje primjedbe, stavove i mišljenja o mogućim konkretnim značajnim učincima te koncentracije na njihovo poslovanje, kao i na tržišno natjecanje na navedenim tržištima u cjelini.

Primjedbe, stavovi i mišljenja moraju biti dostavljeni Agenciji najkasnije do 30. ožujka. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here