METRO Cash & Carry Hrvatska nastavio uspješan rast u 2008.

70

Povećanje prometa za 7%, a broja zaposlenih za 4%

METRO Cash & Carry Hrvatska je u 2008. ponovno ostvario uspješni poslovni rast, unatoč nepovoljnom ekonomskom okruženju na tržištu koje je nastupilo u posljednjem kvartalu godine. U 2008. ostvaren je ukupni promet u iznosu od 2,42 milijarde kuna, što čini rast od 7% u odnosu na 2007. godinu. Istovremeno, promet za 2008., prikazan u eurima, iznosio je 335 milijuna eura, što predstavlja rast od 9% u odnosu na 2007. Broj zaposlenih je u 2008. iznosio 1.463, što predstavlja rast od 4% u usporedbi s poslovnom 2007.

metro-de_wit-small
Adriaan de Wit

„Rezultati koje smo ostvarili u 2008. su doista impresivni, obzirom na cjelokupno financijsko stanje na tržištu i najbolji su od početka poslovanja METROA Cash & Carry u Hrvatskoj. Nastavili smo kontinuirani rast prometa, a i broj zaposlenih je povećan. To nam govori da je naša strategija poslovanja ispravna i postavljena na dobrim temeljima. Budući cilj je još više se usmjeriti na naše glavne segmente kupaca, kao što su ugostitelji i „mali” trgovci, pružiti im još kvalitetniju uslugu i kroz partnersku suradnju, u ovoj neizvjesnoj godini, ostvariti dobre poslovne rezultate.”, izjavio je Adriaan de Wit, predsjednik Uprave METRO Cash & Carry Hrvatska.

Metro Cash & Carry Hrvatska na današnjem je briefingu za novinare ujedno predstavio i pregled poslovanja od dolaska na hrvatsko tržište 2001. godine. Niže su tablično i grafički prikazani podaci o broju veleprodajnih centara, broju zaposlenih, prometu (u kunama i eurima), te godišnjim porastima u svim kategorijama.

metro_priopcenje-2

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here