Nastavlja se akcija “Kupujmo hrvatsko” po hrvatskim gradovima

60

kupujmo-hrvatskoAkcija započinje 22. travnja u Puli, a završit će u rujnu u Zagrebu

Hrvatska gospodarska komora (HGK) nastavlja svoju akciju “Kupujmo hrvatsko” u 21 hrvatskom gradu, gdje će organizirati prigodne događaje i prodaju hrvatskih proizvoda od travnja do rujna ove godine, objavili su iz HGK.

Napominju kako promicanje kvalitetnih domaćih proizvoda neće imati posljedica na hrvatsko članstvo u EU, jer akciju financira HGK odnosno hrvatsko gospodarstvo te ona ne tereti državni proračun.

Akcija “Kupujmo hrvatsko” samo je jedna u nizu aktivnosti koje HGK provodi kako bi promicala interese hrvatskoga gospodarstva. HGK će, kako navode, i dalje raditi na olakšavanju prilagodbe Europskoj uniji i većoj konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva.

Iz HGK podsjećaju da je akcija “Kupujmo hrvatsko” počela još 1997. sa željom da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatskih proizvodi.

Takvim su se proizvodima počeli dodjeljivati znakovi “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta” pa je tako znak “Hrvatska kvaliteta” do sada dobilo 208 proizvoda, a znak “Izvorno hrvatsko” 104 proizvoda.

Iz HGK pozivaju sve građane da im se pridruže na trgovima hrvatskih gradova i pogledaju ponudu kvalitetnih hrvatskih proizvoda.

Nastavak akcije “Kupujmo hrvatsko” počinje 22. travnja u Puli, a završit će u rujnu u Zagrebu.

Kupovati domaće kvalitetne proizvode uvijek je važno, a posebno sada u vrijeme globalne gospodarske krize kada odabirom takvih proizvoda izravno štitimo svoje radno mjesto, pomažemo svojoj i drugim obiteljima, razvijamo domaće gospodarstvo, osiguravamo sadašnje i buduće mirovine te prosperitet budućih naraštaja, rekla je koordinatorica akcije “Kupujmo hrvatsko” i direktorica Sektora za trgovinu HGK Milica Rakuša-Martulaš.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here