Agrolagunina ekstra djevičanska maslinova ulja kao laureati

106

maslinovo-ulje-agrolaguna-ftdEkstra djevičanska maslinova ulja tvrtke Agrolaguna ovjenčana su impresivnim brojem medalja za iznimnu kvalitetu na nedavno održanim međunarodnim manifestacijama maslinara i uljara.

Na vrlo respektabilnim priredbama, međunarodnoj izložbi Noćnjak u Dubrovniku i smotri maslinova ulja u Vodnjanu stručnjaci su odlučili Agrolagunina ekstra djevičanska maslinova ulja nagraditi s čak tri zlatne, osam srebrnih i jednom brončanom medaljom.

U vrlo velikoj konkurenciji domaćih i stranih proizvođača na obje izložbe zlatnu medalju u kategoriji sortno maslinovo ulje osvojilo je Agrolagunino ulje Picholine, dok su mješavina maslinova ulja te sortna ulja Pendolino i Ascolana osvojila čak šest srebrnih medalja. Osim po kvaliteti, nisu nezapaženo prošla ni Agrolagunina pakiranja maslinovih ulja. Naime, u kategorijama „Kvaliteta pakovina ekstra djevičanskih maslinovih ulja“ i „Izgled pakovina maslinova ulja“ nagrađeni su srebrnom medaljom.

Tvrtka Agrolaguna iz Poreča kao najveći proizvođač maslinovog ulja u Hrvatskoj u svojoj uljari prerađuje masline, hladnim postupkom prešanja izravno iz ploda maslina čime se dobiva ekstra djevičansko maslinovo ulje s udjelom slobodnih masnih kiselina od 0,08 do 0,2 %. Ovako dobiveno ulje vrlo je bogato nutritivno vrijednim elementima  i aromatičnim notama. Upravo su to karakteristike po kojima se razlikuju sortna maslinova ulja.

Uz sortna maslinova ulja i najkvalitetnija ekstra djevičanska maslinova ulja, poput Bjelice, Buže, Leccino, Pendolino, Picholine i Ascolana, tvrtka Agrolaguna se posebno ponosi izrazito kvalitetnom mješavinom maslinova ulja Laguna Histria, baš kao i ekstra djevičanskim maslinovim uljem iz ekološkog uzgoja, novitetom u svojoj ponudi.  Do specifičnost ekstra djevičanskog maslinovog ulja iz ekološkog uzgoja dolazi se već u masliniku u kojem se masline ne tretiraju nikakvim kemijskim sredstvima, a nakon prerade ulje se ne filtrira što ulju daje posebno karakterističan okus, navode iz Agrolagune.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here