U Varaždinu otvoren novi pogon Vindije

155

koka-otvorenje-polancecftdVaraždinska Vindija danas je svečano u pogon pustila tvornicu za proizvodnju paniranih i pečenih proizvoda Industrije mesa Koka. Navedena investicija vrijedna je 137 milijuna kuna, od čega se 70 posto odnosi na ulaganje u tehnološku opremu i energetiku.

Pogon će u konačnici zapošljavati sto djelatnika, a u njemu će se proizvoditi nova paleta proizvoda etabliranih Vindijinih marki Cekin i Vindon, istaknuto je na svečanosti na kojoj je tvornicu otvorio potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec zajedno sa svojim domaćinom, generalnim direktorom Poslovnog sustava Vindija Dragutinom Drkom.

Čelni čovjek Vindije tom je prigodom za početak svibnja najavio otvorenje nove tvornice mesnih prerađevina od mesa peradi u Plandištu u Republici Srbiji, gdje je Vindija kompletno obnovila i rekonstruirala tvornicu otkupljenu u siječnju ove godine.

“Prije samo četiri mjeseca u pogon smo pustili tvornicu za proizvodnju mlijeka i sokova Vivis. Nastavljamo i dalje s inevesticijskim ciklusom i dugoročnim razvojem”, rekao je Dragutin Drk, generalni direktor i vlasnik Vindije.

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec je kazao kako se veseli svakoj prigodi koja donosi otvaranje novih pogona i znači nove investicije. Posjet Varaždinu i otvorenje nekoliko novih pogona odgovor je na gospodarsku krizu, izjavio je, dodavši kako su “Varaždin i varaždinska regija najbolji primjer provođenja zajedničke strategije hrvatske Vlade i jedinica lokalne samouprave u poticanju poduzetništva”.

koka-postrojenjekoka-proizvodnjapolancec-friscic-cehok-ddragutin-drk-govordragutin-drk-govor-1

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here