Usvojen je akcijski plan rada Odbora za razvoj i promociju e-trgovine

132

hgk-e-trgovinaNa jučer održanoj sjednici Odbora za razvoj i promociju e-trgovine pri Hrvatskoj gospodarskoj komori usvojen je akcijski plan rada i prioriteti djelovanja u 2009. godini.

Tri najvažnije smjernice rada su standardiziranje online trgovina, formiranje zajedničkog budžeta za promociju online trgovina, te aktivnosti oko uvođenja pravne regulative koja treba olakšati plasman proizvoda putem Interneta unutar i izvan granica Hrvatske.

Nakon definiranja parametara važnih za procjenu kvalitete i sigurnosti online trgovina, Odbor će usvojiti standarde koje mora imati svaka Internet trgovina koja želi biti označena znakom HGK. Taj znak biti će dokaz da hrvatska online trgovina koju posjećuje budući kupac zadovoljava visoku razinu kvalitete, informacija i sigurnosti prijenosa osobnih podataka, te time stvoriti povjerenje kupaca u sve popularniji online način kupovine.

Osim toga aktivnosti će biti usmjerene na promociju e-trgovine općenito i hrvatskih online trgovina, članica Odbora, a koja će se financirati iz zajednički prikupljenih sredstava. Također, inicijativom Odbora, pokušat će se pozitivno djelovati na izmjenu postojećih te uvođenju novih pravnih regulativa s ciljem jačanja online prodaje u Hrvatskoj i izvan nje.

Do kraja godine, u suradnji s magazinom PlanB, napravit će se mystery shopping istraživanje i procjena postojećih hrvatskih online trgovina, te uvesti nagrada za one najbolje.

“Posebno veseli činjenica da nam se pridružilo 15 novih članica, što pokazuje da smo pravovremeno i kvalitetno krenuli s programom i inicijativom koja je dosad nedostajala”, rekao je Robert Ravenšćak, voditelj Odbora za razvoj i promociju e-trgovine pri HGK.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here