Atlantic Grupa: Za akvizicije 200 mil. kuna

35

Atlantic Grupa je ponajviše zainteresirana za daljnje akvizicije ljekarna i to u Hrvatskoj i regiji

atlantic-grupa-logo-midiAtlantic Grupa ima na raspolaganju 200 milijuna kuna za nove akvizicije čije bi potencijalne mete bile u ljekarničkom biznisu te u segmentima dodacima hrane i prehrane za sportaše, navodi se u izgledima kompanije za ovu godinu.

Prema prezentaciji za investitore Atlantic Grupe održane tijekom Road showa održanog u Beogradu, ta je hrvatska kompanija ponajviše zainteresirana za daljnje akvizicije ljekarna i to u Hrvatskoj i regiji. Također, potencijalne mete akvizicija Atlantic Grupe, i to u Europskoj uniji, bi bile kompanije, brendovi i tržišne udjeli u segmentu dodataka hrane i prehrane za sportaše.

Za cijelu 2009. godinu Uprava te kompanija naglašava da nema potrebu za refinanciranjem dugova jer njezin dug dospijeva tek 2011.

U prvom kvartalu Atlantic je ostvarila rast prihoda od 12 posto, te pokrenula projekte kao što su lansiranje Cedevite Go te nove distribucijske ugovore s Fererrom u Sloveniji i s Karolinom i Nestleom u Hrvatskoj. Među ostalim projektima te kompanije za 2009., su otvaranje novih ljekarni te lansiranje nove linije za sportaše u podbrendu Multipower.

Atlantic grupa planira ostvariti jednoznamenkasti rast prihoda i prihoda od prodaje te dvoznamenkasti rast EBIT i EBITDA u 2009. , stoji u prezentaciji koja je objavljena i na web stranici Atlantic Grupe.

Druga domaća kompanija, Podravka, u svojim poslovnim prioritetima do 2011. navodi da planira rasti organski i putem akvizicija. Naime, Podravka želi kupiti brendove u svojim ključnim segmentima, a ciljano tržište je Europska unija, rečeno je na prezentaciji te kompanije u Beogradu.

U ponedjeljak oko 13 sati na Zagrebačkoj burzi cijena dionice Atlantic Grupe je iznosila 526 kuna, u padu od 0,48 posto dok je cijena Podravke porasla za 0,78 posto na 235 kuna međutim obje dionice su ostvarile slab promet. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here