Delta holding traži državnu pomoć

Srbijanska kompanija Delta holding zbog ozbiljne financijske krize pregovara s Vladom Srbije tražeći pomoć, prenose srbijanski mediji.

delta_holding-logoVeć nekoliko tjedana u Vladi Srbije se vode intenzivni pregovori između vlasnika kompanije Miroslava Miškovića i čelnih ljudi Vlade, saznaje list Borba. Pregovori su počeli kada je Mišković zatražio da država pomogne Delti na isti način na koji su druge države u svijetu pomogle svojim najvećim kompanijama. Tražeći pomoć, Mišković je priznao da se Delta nalazi u ozbiljnoj krizi, o čemu već mjesecima pišu specijalizirani ekonomski časopisi u svijetu i regiji.

Kompanije Miroslava Miškovića čine oko 15 posto BDP-a Srbije i u Vladi su svjesni da bi problem u radu ovih kompanija izazvao veliku štetu za gospodarstvo Srbije. Pregovori koji se vode u Vladi Srbije su vrlo teški i za sada nisu dali rezultate, navodi izvor Borbe”. Glavna prepreka je zahtjev Vlade koja u zamjenu za pomoć od Miškovića traži dionice i nekretnine njegove kompanije. Vlada se poziva da je taj princip pomoći velikim kompanijama primijenjen u SAD-u.

Mišković, za sada, takav zahtjev odbija tvrdeći da je “kriza njegove kompanije trenutna i prolazna” i da Delti treba pomoći bez uzimanja dionica kompanije. Dodatni problem Vlade Srbije je javnost koja bi teško prihvatila državnu pomoć Delti bez neke kompenzacije, piše Borba. (pd)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *