Delta holding traži državnu pomoć

17

Srbijanska kompanija Delta holding zbog ozbiljne financijske krize pregovara s Vladom Srbije tražeći pomoć, prenose srbijanski mediji.

delta_holding-logoVeć nekoliko tjedana u Vladi Srbije se vode intenzivni pregovori između vlasnika kompanije Miroslava Miškovića i čelnih ljudi Vlade, saznaje list Borba. Pregovori su počeli kada je Mišković zatražio da država pomogne Delti na isti način na koji su druge države u svijetu pomogle svojim najvećim kompanijama. Tražeći pomoć, Mišković je priznao da se Delta nalazi u ozbiljnoj krizi, o čemu već mjesecima pišu specijalizirani ekonomski časopisi u svijetu i regiji.

Kompanije Miroslava Miškovića čine oko 15 posto BDP-a Srbije i u Vladi su svjesni da bi problem u radu ovih kompanija izazvao veliku štetu za gospodarstvo Srbije. Pregovori koji se vode u Vladi Srbije su vrlo teški i za sada nisu dali rezultate, navodi izvor Borbe”. Glavna prepreka je zahtjev Vlade koja u zamjenu za pomoć od Miškovića traži dionice i nekretnine njegove kompanije. Vlada se poziva da je taj princip pomoći velikim kompanijama primijenjen u SAD-u.

Mišković, za sada, takav zahtjev odbija tvrdeći da je “kriza njegove kompanije trenutna i prolazna” i da Delti treba pomoći bez uzimanja dionica kompanije. Dodatni problem Vlade Srbije je javnost koja bi teško prihvatila državnu pomoć Delti bez neke kompenzacije, piše Borba. (pd)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here