Dragutin Drk: Širenje je Vindijin antirecesijski plan

58

vindija-plandisteHrvatska prehrambena tvrtka Vindija otvorila je u Plandištu u Vojvodini novu tvornicu za proizvodnju mesa, vrijednu više od 12 milijuna eura. Riječ je o prvoj tvornici Poslovnog sustava Vindije koja započinje s radom na području Republike Srbije.

Riječ je o prvoj tvornici Poslovnog sustava Vindije koja započinje s radom na području Republike Srbije.

Vindija je kupila tvornicu u siječnju ove godine te odmah pristupila rekonstrukciji objekta nakon koje je postignuta razina uređenosti i tehnološke obrade u proizvodnji koji u potpunosti zadovoljavaju standarde zakonodavstva Republike Srbije, ali i najzahtjevnije standarde zakonodavstva Europske Unije. U postrojenja koja se prostiru na površini od 7.000m2 unutar tvorničkog kruga površine čak 55.000 m2 uloženo je ukupno preko 12 milijuna eura dok će tvornica zapošljavati više od 160 djelatnika, najvećim dijelom lokalnih stanovnika. Pored postojeće certifikacije HACCP, uskoro će se uvesti i certifikacija istovjetna svim postojećim standardima članica Poslovnog sustava Vindija.

Nakon otvorenja i obilaska tvornice uz stručno vodstvo Vindijinih tehnologa, na prigodnom programu, mnogobrojnim uzvanicima su se, pored hrvatskog i srpskog čelnika resornih ministarstava, obratili i i generalni direktor Poslovnog sustava Vindija, Dragutin Drk te direktor Vindije Lajkovac Miroslav Čurčić.

– Nakon proizvodnog širenja unutar Hrvatske, logično je uslijedio i iskorak u regiju koji ujedno predstavlja i naš najefikasniji antirecesijski plan, istaknuo je generalni direktor Vindije Dragutin Drk. Izrazio je zadovoljstvo što je dolazak Vindije u Srbiju dobio snažnu podršku srbijanskih lokalnih i državnih vlasti te gospodarstvenika koji su u Vindiji prepoznali vrijednog i dugoročnog regionalnog partnera.

„Vindija ovdje danas stvara proizvode europske kvalitete koje se nadamo izvoziti još do kraja ove godine. Uz ovakav tempo ulaganja, za ovaj dio Vojvodine nema straha od recesije“ – izjavio je Saša Dragin, ministar poljoprivrede Republike Srbije.

„Jedino se regionalnom suradnjom možemo nositi s globalnom konkurencijom na ovako liberaliziranom tržištu“ – naglasio je čelnik hrvatskog poljoprivrednog sektora, Božidar Pankretić.

Gospodarsko partnerstvo s Republikom Srbijom predstavlja jedan od najznačajnijih strateških razvojnih pravaca Vindije, koja ove godine ujedno obilježava pedeset godina uspješnog rada, dok nova tvornica mesnih proizvoda označava i novi iskorak u jačanju uspješne međusobne suradnje sa srpskim tržištem.(Seebiz.eu)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here