InBev gotovo udvostručio neto dobit

42

inbev-brandoviNajveći svjetski proizvođač piva je dogovorio prodaju pivovare u Južnoj Koreji za 1,8 mlrd dolara

Anheuser-Busch InBev, najveći svjetski proizvođač piva, ostvario je u prvom kvartalu ove godine neto dobit od 716 milijuna dolara, gotovo dvostruko veću nego u istom periodu prošle godine (373 milijuna dolara).

Objavljeni podaci ugodno su iznenadili analitičare, koji su prema anketi Bloomberg Newsa, procjenjivali da će dobit biti oko 484 milijuna dolara. InBev je između ostalim proizvođač piva Stella Artois.

Također, InBev je objavio da je dogovorio prodaju svoje pivovare Oriental Brewery u Seoulu globalnoj kompaniji za upravljanje imovinom KKR, po cijeni od 1,8 milijardi dolara. Nakon te vijesti i objavljenih kvartalnih rezultata dionica InBev dosegnula je svoj maksimum od studenog prošlog mjeseca.

Prihod od prodaje porastao je za 4,7 posto na 8,197 milijardi dolara, zahvaljujući porastu od 10,4 posto na sjeveru Latinske Amerike, 11 posto u centralnoj i istočnoj Europi, te 21,1 posto na jugu Latinske Amerike.

Volumen piva i bezalkoholnih pića koje je kompanija prodala porastao je za 0,5 posto pri čemu je rast potražnje u SAD-u i Brazilu nadjačao efekt pada potražnje u Europi, navodi se u priopćenju kompanije.

InBev, sa sjedištem u Belgiji, počeo je objavljivati rezultate u dolarima od ovog kvartala reflektirajući značaj tržišta SAD-a, gdje kompanija ostvaruje 40 posto svojih prihoda. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here