Pad kvartalne neto dobiti Mercatora

14

mercator1Loš rezultat posljedica je visokih troškova financiranja, a samo za plaćanje kamata potrošeno je 18,6 milijuna eura što je 6,8 milijuna eura više nego u prvom lanjskom kvartalu

Najveći slovenski trgovački lanac Mercator u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvario je prihode u visini 618 milijuna eura što je za jedan posto više nego u istom razdoblju lani, donosi u petak ljubljanski Dnevnik.

Dobit iz poslovanja Grupe Mercator bila je 24,6 milijuna eura, što je za 11,5 posto više nego u istom razdoblju lani. Za gotovo trećinu se u istom razdoblju smanjila neto dobit te je iznosila 6,4 milijuna eura.

Do visokog pada dobiti prije svega je došlo zbog visokih troškova financiranja jer je Grupa Mercator u prvom tromjesečju za plaćanje kamata izdvojila 18,6 milijuna eura, ili 6,8 milijuna eura više nego u istom razdoblju lani.

Zbog otežane dostupnosti dugoročnim izvorima financiranja u prvom je kvartalu prije svega povećan kratkoročni financijski dug Grupe Mercator dok su istovremeno dugoročne financijske obveze smanjile.

Deprecijacija srbijanskoga dinara se odrazila prije svega na manju vrijednost kapitala za 13 milijuna eura, koji su iznosili 801 milijun eura. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here