Veleposlanici posjetili Carlsberg Croatia

26

predsjednik-uprave-carlsberga-croatia-thomas-kure-jakobsen-pozdravlja-danskog-veleposlanika-bo-eric-weberaKoprivničke su gradske vlasti veleposlanici istaknuli kao primjer kvalitetnog odnosa sa stranim investitorima

U sklopu svog današnjeg boravka u Koprivnici veleposlanici Danske, Njemačke, Slovačke, Makedonije, Albanije, Irana, Egipta i Alžira posjetili su Carlsberg Croatia. Predsjednik Uprave koprivničke pivovare Thomas Kure Jakobsen tom ih je prilikom upoznao s poslovanjem Carlsberga Croatia, a poseban je naglasak stavljen na investicije u koprivničkoj pivovari.

Tijekom posjeta razvila se diskusija o uvjetima za strana ulaganja u Hrvatskoj, a  veleposlanici su koprivničke gradske vlasti istaknuli kao primjer kvalitetnog odnosa sa stranim investitorima. Predsjednik Uprave Carlsberga Croatia složio se sa zapažanjem veleposlanika, te istaknuo kvalitetnu suradnju koprivničke pivovare i Grada Koprivnice, koji je Carlsbergu Croatia bitno olakšao ovogodišnju investiciju. Naime, Carlsberg će u širenje kapaciteta proizvodnje i razvoj tijekom 2009. godine uložiti 170 milijuna kuna. Ta investicija, druga najveća u grupaciji Carlsberg ove godine, uključuje izgradnju nove linije za punjenje boca, izgradnju novog skladišnog prostora te instaliranje dodatnih pivskih tankova. Kada se sva ulaganja od 1997. zbroje, dolazi se do iznosa od skoro jedne milijarde kuna koji je Carlsberg u proteklih 12 godina uložio u svoju koprivničku pivovaru.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here