Carlsberg Croatia objavila svoje šesto Godišnje izvješće o zaštiti okoliša

43

Carlsberg Croatia jedina je hrvatska pivovara koja objavljuje Godišnje izvješće o zaštiti okoliša, a na današnjoj je konferenciji za novinare predstavila svoja nastojanja na tome području za 2008. godinu.

U upravnoj zgradi Carlsberga Croatia danas je održana konferencija za novinare na kojoj je, po šesti puta zaredom, predstavljeno Izvješće o zaštiti okoliša koprivničke pivovare. Podatci za 2008. godinu pokazuju trajnu kontrolu nad štetnim utjecajem na okoliš, izraženu kroz optimalno korištenje prirodnih resursa i energije potrebne za poslovanje. No optimiziranje potrošnje energije i vode po hektolitru piva za koprivničku pivovaru ne znači smanjenje proizvodnje. Naprotiv, u 2008. godini  Carlsberg Croatia ostvarila je povećanje proizvodnje piva od deset posto u odnosu na 2007. godinu, uz približno iste razine prosječne potrošnje energije i vode po hektolitru.  Uz navedeno, poboljšano je i upravljanje krutim otpadom pa je udio oporabljenog otpada povećan s 85 posto u 2007. na 86 posto u 2008. godini.

Kao dio grupacije Carlsberg koja posluje prema principima održivog razvoja, Carlsberg Croatia svoje je poslovanje utemeljila na brizi za okoliš. Od 1997. godine, kada je u Koprivnici izgrađena najmodernija i ekološki najnaprednija pivovara u Hrvatskoj i regiji, kompanija suvremenu tehnologiju koristi kako bi minimalizirala štetan utjecaj svog poslovanja na okoliš. Tako je prilikom gradnje pivovare izgrađen moderan pročistač otpadnih voda, jedini u hrvatskoj pivarskoj industriji.

thomas-kure-jakobsen-predsjednik-uprave-carlsberga-croatia
Thomas Kure Jakobsen

Na tragu svoje strategije ekološke održivosti i poslovne izvrsnosti koprivnička je pivovara tijekom godina implementirala i niz ISO sustava, da bi 2009. postala jedina hrvatska pivovara s ISO certificiranim integriranim sustavom upravljanja.  Također, Carlsberg Croatia jedinstvena je po tome što već šestu godinu zaredom objavljuje Godišnje izvješće o zaštiti okoliša, čime javnosti na transparentan način predstavlja svoje napore u području zaštite okoliša. Još jedan korak u ekološki održivom poslovanju koprivnička je pivovara učinila 2008. godine, kada je zajedno s partnerima pokrenula projekt „Zelena stipendija Carlsberga Croatia“ kroz koji se podržavaju mladi znanstvenici koji se bave zaštitom okoliša.

Thomas Kure Jakobsen, predsjednik Uprave Carlsberg Croatia, povodom objave Godišnjeg izvješća o zaštiti okoliša izjavio je: „Grupacija Carlsberg i Carlsberg Croatia postavljaju najviše standarde odgovornog ponašanja prema okolišu. Koprivnička pivovara posluje u okviru globalnih standarda i politike zaštite okoliša grupacije Carlsberg,a ujedno iznad zahtjeva postojeće zakonske regulative zaštite okoliša u Hrvatskoj.“

Godišnje izvješće Carlsberg Croatia o zaštiti okoliša za 2008. godinu možete pronaći klikom na sljedeći link.

1 COMMENT

  1. I can imagine how hard it is to move. I found it hard monivg to and from college every year, and I had a small room there and most of my stuff was still at home. I’m hoping to have my own house next year, and monivg everythings going to be impossible.Good luck with it all.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here