Ćevapčići i sladoled na sniženju odlučili najpovoljniju kupnju

45

Sve je više proizvoda koji se ističu pod krilaticom “Trajno snižena cijena”

Osnovne namirnice poput ulja, brašna, šećera, soli i mlijeka, ovaj mjesec osjetno su bile najpovoljnije u Kauflandu dok je titula sveukupne najpovoljnije kupnje pripala Billi i to poglavito zahvaljujući akcijskim cijenama ćevapčića i sladoleda. Razlike u cijeni spomenutih proizvoda između pojedinih trgovaca iznose skoro 60%.

potrosacka-kosarica-ja-trgovac-lipanj-20091
Klikni i uvećaj

Prema istraživanju portala Ja TRGOVAC sve je više proizvoda koji se ističu pod krilaticom “Trajno snižena cijena” dok su proizvodi na akciji sve rjeđi ali zato pomno ciljani i naglašeno jeftiniji zbog promotivnih kampanja koje sve češće možemo vidjeti na televiziji i u tiskovinama.

Ovaj mjesec naglasak istraživanja je stavljen na cijene mesa i kozmetičkih proizvoda no kako se velik broj upravo tih proizvoda ne nalazi u ponudi kod svih trgovaca objektivnu usporedbu nije bilo moguće napraviti. Također, meso se pokazalo kao nezahvalna kategorija za usporedbu jer ponuda u rinfuzi odnosno na poslužnom pultu nije uvijek dostupna u samoposlužnoj vitrini pa se tako značajno skuplje teleće meso rijetko može pronaći već pripremljeno i zapakirano na plitici. Naime tzv. konfekcionirano meso koje se nalazi u samposlužnoj vitrini za nekoliko je kuna skuplje zbog ambalaže i vremena utrošenog na pripremu mesa.

Nedavno redizajnirano Osječko pivo krenulo je u veliku promotivnu kampanju no kupci će na taj novi proizvod morati pričekati još neko vrijeme jer se trenutno ne nalazi u ponudi niti kod jednog trgovca.

1 COMMENT

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here