Delta odustala od Mercatora

35

delta-mercatorCijena ponuđenih dionica na burzi iznosi oko 158 milijuna eura

Srbijanska kompanija Delta neće sudjelovati u ponudi za kupovinu dionica slovenskoga trgovačkog lanca Mercator i Pivovare Laško, izjavila je direktorica marketinga Delte Jelena Krstović. “Delta definitivno odustaje od te investicije”, kazala je Krstović za današnje izdanje Politike.

Nova ljubljanska banka (NLB) objavila je 19. lipnja poziv za prikupljanje ponuda za prodaju 10,75 posto dionica Mercatora i 23,51 posto dionica Pivovare Laško. Cijena ponuđenih dionica na burzi iznosi oko 158 milijuna eura, a zainteresirani kupci mogu dostaviti ponude do 10. srpnja.

NLB je zaplijenila dionice Mercatora i Pivovare Laško, koje je Infond holding uložio kao garanciju za kredit od 130 milijune eura, nakon što fond nije izmirio obaveze u roku. Vlasnik Infond Holdinga je, preko s njim povezanih preduzeća, predsjednik Uprave Pivovare Laško Boško Šrot.

Delta je početkom godine bila zainteresirana za kupovinu dionica Mercatora i poslala ponudu za preuzimanje 48 posto dionica, ali su vlasnici odustali od prodaje.

Prema navodima medija, od kupovine dionica Mercatora odustao je i vlasnik Agrokora Ivica Todorić.

Slovenski Mercator u Srbiji posluje preko preduzeća Mercator S i M-Rodić, s kojima na srbijanskom tržištu zauzima udjel od osam posto. Prema ranijim podacima kompanije, u Srbiji imaju oko 100 prodajnih objekata i zapošljavaju oko 4.000 radnika.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here