InBev prodaje Zagrebačku pivovaru: Dionice uzletjele 12,9%

44

Dionice Zagrebačke pivovare uzletjele su 12,9 posto nakon što je objavljeno da će se InBev riješiti 11 europskih pivoara, među njima i Zapija.

ab-inbev_logoOko 15 sati dionice su se našle na razini od 3500 kuna, 12,9 posto viš nego u petak, uz oko 570 tisuća kuna vrijednog prometa. Riječ je o najvišoj vrijednosti dionica Zagrebačke pivovare od početka listopada prošle godine. Tržišna kapitalizacija Zagrebačke pivovare po današnjo tržišnoj cijeni dionica iznosi 2,17 milijardi kuna.

Kako je javio belgijski dnevnik Le Soir, najveća svjetska pivovara AB Inbev odlučila je prodati 11 pivovara u srednjoj Europi, a među nabrojenima se nalazi i Zagrebačka pivovara. Od zemalja bivše Jugoslavije na prodaju će biti i pivovare u Crnoj Gori (Trebjesa) i Srbiji (Apatinska pivara). U cijelom će poslu savjetnik biti Barclays, a cijena koja bi se tražila za Zagrebačku pivovaru zasad nije poznata.

Razlog prodaje navedenih pivovara, prema tvrdnji belgijskog dnevnika, jest racionalizacija poslovanja nakon što je InBev potrošio milijarde eura na kupovinu američke pivovare Anheuser-Busch. (SEEbiz)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here