Milka Forcan: Delta ove godine planira rast prihoda od 30%, i dalje u planu širenje na Hrvatsku

27

Srpski Delta holding planira 2009. ostvariti prihod od 3,2 milijarde eura, što je 30 posto više nego prošle godine, izjavila je potpredsjednica Delte Milka Forcan.

Milka Forcan
Milka Forcan

Izjavila je da je prihod Delte 2008. godine iznosio 2,4 milijarde eura, ali nije iznosila podatke o profitu te kompanije. Kako je Delta ranije objavila, planirani prihod za 2009. godinu bio je 3,4 milijarde eura, a nakon izbijanja krize u Delti su procijenili da prihod neće biti toliko visok, ali da neće biti manji od tri milijarde eura.

Forcanova je kazala da je jedna od osnovnih djelatnosti Delte maloprodaja i dodala da trgovinsko poduzeće Delta maksi ima 445 prodavaonica, od čega 330 u Srbiji i više od 80 u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Albaniji i Bugarskoj.

Kako je navela, Delta maxi grupa planira u narednih pet godina proširiti se na Sloveniju, Hrvatsku, Makedoniju, Rumunjsku, Moldaviju i Bjelorusiju. Forcanova je izjavila da u Delti u Srbiji radi više od 25 tisuća ljudi i da je to najveća privatna kompanija u Srbiji, a ukupno druga po veličini, iza Naftne industrije Srbije. (Beta)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here