Nadzorni odbor smijenio Upravu Vupika

15

Nadzorni odbor vukovarskog poljoprivrednog proizvođača Vupika u srijedu je donio odluku o smjeni dosadašnje Uprave na čelu s predsjednikom Zoranom Mudrim, potvrdio je predsjednik Nadzornog odbora Željko Cirba.

“Dosadašnju Upravu nismo smijenili zato što smo nezadovoljni njezinim dosadašnjim radom već što smo ocijenili da se Vupik nalazi na točki u kojoj je nužno ponudit kvalitetniji program i novu viziju razvoja”, kazao je Cirba.

Tomislav Mihaljević
Tomislav Mihaljević

Prema njegovim riječima, za novog predsjednika Uprave imenovan je dosadašnji dugogodišnji direktor vukovarske Luke, koja je do 2007. godine poslovala u sastavu Vupika, Tomislav Mihaljević kojemu je ostavljeno da sam izabere suradnike.

Vupik još uvijek čeka dovršetak privatizacije, premda je do sada bilo raspisano nekoliko natječaja za privatizaciju te tvrtke koja je još uvijek u vlasništvu države.

Jedan do većih problema za Vupik, prema Cirbinim riječima, predstavljaju i planovi programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem koje su izradile jedinice lokalne samouprave i uprave, a na osnovu kojih je Vupik do sada izgubio nekoliko tisuća hektara zemljišta.

“Očekujemo da nova uprava profunkcionira bolje i djelotvornije”, kazao je Hini povjerenik Podružnice Slavonsko-baranjskog sindikata Vupika Jovica Živanović dodajući kako je zahtjev za smjenu dosadašnje Uprave podržala i Podružnica Sindikata PPDIV-a te Radničko vijeće Vupika.

Prema njegovim riječima, Vupik je od prijeratnih oko 16.000 ‘spao’ na sadašnjih oko 7.000 hektara poljoprivrednog zemljišta te je sudbina oko 720 stalno i 130 sezonski zaposlenih radnika svakim danom neizvjesnija.

Očekujemo da se do jeseni završi proces privatizacije Vupika jer je sadašnje stanje opterečujuće za sve radnike tvrtke, kazao je Živanović.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here