Skupština Podravke o kupovini vlastitih dionica

30

Uprava predlaže da se za kupovinu vlastitih dionica upotrijebi 9,33 milijuna od 9,82 milijuna dobiti

podravka-zgradaUprava Podravke Glavnoj je skupštini te kompanije predložila da se od 9,82 milijuna kuna prošlogodišnje dobiti 95 posto, 9,33 milijuna kuna, upotrijebi za unos u rezerve za vlastite dionice, stoji u pozivu za glavnu skupštinu koprivničke prehrambene kompanije. Skupština će se održati 22. srpnja.

U zakonske rezerve izdvojit će se pet posto prošlogodišnje dobiti, što je iznos od 491,1 tisuću kuna.

Glavnoj skupštini predložena je i odluka o stjecanju vlastitih dionica kojom su regulirani i uvjeti pod kojima Podravka može putem jedne ili više kupovina na Zagrebačkoj burzi steći vlastite dionice kupovinom redovnih dionica serije A (nominalne vrijednosti 300 kuna).

Predviđeno je da najveći ukupni broj dionica koje se mogu kupiti, zajedno s već ranije stečenim dionicama, iznosi 10 posto.

Uprava kompanije ovlastila bi se da samostalno kupuje vlastite dionice do iznosa od 10 posto temeljnog kapitala društva, a predloženom odlukom regulirana je i najniža i najviša cijena po kojoj se mogu kupovati vlastite dionice.

Najniža cijena po dionici je 10 posto prosjeka tržišne vrijednosti dionice tijekom deset radnih dana koji prethode danu kupnje, a najviša ne smije premašivati 10 posto prosjeka tržišne vrijednosti deset radnih dana koji prethode danu kupnje.

Skupštini Podravke uz ostalo je predloženo i da za člana nadzornog odbora na mandat od četiri godine izabere Darka Tipurića. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here