Šrot na rubu propasti: Roglić odustao od kupnje Mercatora?

49

roglic-mercator-ftdNove su se komplikacije pojavile oko prodaje udjela u Mercatoru Branka Roglića nakon prošlotjedne pobune malih dioničara Pivovarne Laško.

– Nema ništa nova. Rado bih kupio Mercator, ali ako ne ide, onda ništa. Moja društva su vrlo dobra i mogu preživjeti i bez Mercatora, rekao je Roglić Financama. Stvarno ne znam što se događalo u petak. Nitko mi se nije javio, ni Šrot ni bankari.

Na pitanje znači li to da posla s Mercatorom neće biti, Roglić je znakovito odgovorio “Zaključite sami”. Šrotov je imperij, pišu Finance, na rubu, jer ako do sutra NLB neće imati jamstvo da će Mercator biti prodan Orbicu ili, kako je Dnevnik pisao u subotu, jednom od fondova talijanskog UniCredita, krenut će u postupak naplate osiguranja. Infond Holding novca jednostavno nema, čini se da je na rubu nesolventnosti.

Problema Šrot ima i u svom medijskom imperiju. Čini se da je nešto zapelo oko prodaje mariborskog Večera njemačkom WAZ-u. Očito Šrot traži previše, ali čak i da mu ta prodaja uspije, to neće riješiti Šrotove probleme, jer u igri je “samo” 20 do 25 milijuna eura.

Podsjetimo, nakon što su uprava i nadzorni odbor Pivovarne Laško (LJSE:PILR) opozvali skupštinu dioničara, mali dioničari PL u petak su na alternativnoj lokaciji održali vlastitu skupštinu na kojoj su odbili sve predložene zaključke menadžmenta i nadzornika PL. Nazočno je bilo više od 20 posto kapitala, a iz PL je poručeno da je razlog opozivanja sjednice taj što njihov 57-postotni vlasnik Infond Holding tek u petak od Ureda za zaštitu konkurencije doznao da na skupštini ne može koristiti pravo glasa.

Mali dioničari nisu podijelili razrješnicu upravi i nadzornom odboru, a za nadzornike, predstavnike kapitala, izabrali su Boštjana Marolta i Bojana Ludvika Šefa umjesto Janka Remica i Franca Rojnika. (SEEbiz/Finance)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here