Boska: Radnici traže isplatu svih potraživanja

39

boska-ftd1Predsjednica Sindikalne organizacije radnika Robne kuće (RK) Boska Branka Gostić potvrdila je danas da je radnicima produžen je kolektivni godišnji odmor do 3. kolovoza, dok novoizabrani Nadzorni i Upravni odbor ove kuće ne počnu sa radom i ne usaglase svoje stavove.

Gostić je rekla da se radnici ne slažu sa ponudom novog vlasnika Delta – Zekstre koja podrazumijeva prekid radnog odnosa uz isplatu 70 odsto potraživanja, jer smatraju da im trebaju biti isplaćena potraživanja u potpunosti. Ona je novinarima rekla da će radnici i dalje pregovrati sa novim vlasnikom. Prije nekoliko dana održana je prva sjednica Skupštine akcionara banjalučke robne kuće Boska, gdje su izabrani Nadzorni i Upravni odbor.

Radnicima Boske duguje se 25 plaća, a nije im uplaćivan ni topli obrok, naknada za prevoz, niti doprinosi za socijalno i mirovinsko osiguranje. Konzorcijum Delta-Zekstra kupio je oko 58 posto akcija Boske za tri milijuna eura. Privatizacijskim ugovorom se obavezao i na investicije u istom iznosu, te izmirenje svih obaveza koje iznose više od 13 milijuna KM. (SEEbiz)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here