Kalnik se priprema za rekordne količine prerade

48

kalnik-podravka2-ftdU Podravkinoj tvornici za preradu povrća Kalnik u Varaždinu puštena je u rad nova linija za proizvodnju ajvara i umaka.

Vrijednost investicije je oko četiri milijuna kuna, a zahvaljujući njoj kapaciteti prerade paprike za ajvar povećat će se za čak 50%.

U tijeku je probni rad nove linije, a već polovicom kolovoza radit će punom snagom, budući da tada počinje prerada paprike ovogodišnjega roda.

Prema riječima direktorice Slavice Kolesar, ove godine se u Tvornici Kalnik planira preraditi oko 5000 tona paprike, koja je sva iz domaće proizvodnje, od čega će 4000 tona biti za ajvar. Što se plasmana ajvara tiče, čak 70% ukupnih proizvedenih količina namijenjeno je stranim tržištima.

Ove godine Podravkina Tvornica Kalnik planira preraditi oko 10.000 tona povrća što je 35% više nego lani.

Inače, Tvornica Kalnik u Varaždinu radi od 1946. godine kao proizvođač kandiranog voća, voćnih sokova i čokolade, da bi 1953. godine bila uvedena i prerada povrća. U Podravkin poslovni sustav Kalnik je integriran 1967. godine. Danas funkcionira kao dio Podravkinog poslovnog programa Hrana. U Tvornici Kalnik trenutno ima oko 170 stalno zaposlenih, dok ćemo tijekom sezone  angažirati još oko 150 radnika, Podravkaša iz drugih tvornica.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here