Pad dobiti Konzuma 44 posto

24

konzum-cityKonzum je u prvom polugodištu ostvario 20,3 milijuna kuna neto dobiti, koja je u odnosu na isto razdoblje prošle godine niža za 44 posto ili 16,1 milijuna kuna

Konzum je u prvom polugodištu ove godine ostvario solidan poslovni rezultat od 20,3 milijuna kuna neto dobiti, koja je u odnosu na isto razdoblje prošle godine niža za 44 posto ili 16,1 milijuna kuna, ali je to prvenstveno rezultat otežanih tržišnih okolnosti, stoji u financijskom izvješću koje je Konzum u srijedu dostavio Zagrebačkoj burzi.

Dodaje se kako je zbog bržeg rasta troškova financiranja poslovanja i kretanja tečaja, porast ukupnih rashoda Konzuma bio je veći od porasta ukupnih prihoda.

Naime, ukupni prihodi Konzuma iz prvih šest mjeseci ove godine, u iznosu od 5,86 milijardi kuna, povećani su prema istom razdoblju lani za 6,6 posto, dok su rashodi istovremeno porasli za više od 7 posto, na 5,83 milijarde kuna.

Poslovanje Konzuma u prvom polugodištu 2009., navodi se u izvješću, odvijalo se pod utjecajem pojačane krize i još teže situacije na tržištu zbog pada kupovne moći građana izazvane snižavanjem primanja i porastom broja nezaposlenih.

Usprkos tome, dodaje se, promet u maloprodaji je porastao za 3,4 posto, a u veleprodaji za 9,4 posto, uz zadržavanje omjera malo i veleprodaje, u kojem maloprodaja čini nešto više od 70 posto ukupne prodaje Konzuma.

U izvješću se, uz ostalo, navodi da je Konzum pred otvaranjem novog logističko distribucijskog centra u Zagrebu u čijem su sklopu i novi poslovni prostori, što će doprinijeti unapređenju poslovanja i boljim poslovnim rezultatima u budućim razdobljima.

“Unatoč vrlo teškim uvjetima poslovanja, Uprava očekuje u drugom dijelu godine poboljšanje poslovnih rezultata zbog pozitivnog utjecaja turističke sezone i velikih radnih ulaganja Uprave, managementa i svih zaposlenih te daljnjih investicija u povećanje prodajnih kapaciteta. Modernizacija i optimalizacija poslovnih procesa doprinijet će smanjenju troškova i povećanju dobiti”, zaključuje se u Konzumovom izvješću. (Banka)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here