Podravka osnovala zakladu „Uvijek sa srcem“

87

podravka-osnovala-zakladu-uvijek-sa-srcem-ftdU Podravki je danas predstavljena zaklada „Uvijek sa srcem“. Ideja za njezinim osnivanjem pokrenuta je još početkom godine, a zaklada je osnovana s ciljem pružanja pomoći braniteljima iz Domovinskog rata koji su radnici Podravke i članovima njihovih obitelji.

Djelovat će na promicanju socijalne sigurnosti i poboljšanju ekonomskog i materijalnog položaja njezinih članova. Upravitelj zaklade je predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak, a uz njega zaklada ima još pet članova te tajnika.

– Operativno tijelo zaklade sastavljeno je od ljudi koji će na raspolaganju braniteljima Podravkašima biti 24 sata i kroz jedan transparentan način moći ćemo strukturirano razgovarati o braniteljskim zahtjevima te na njih brzo i učinkovito reagirati. Odlukom Uprave zakladi će biti donirano inicijalnih 50.000 kuna – rekao je Zdravko Šestak, predsjednik Uprave Podravke.

-U sklopu zaklade formirat će se vijeća kao pomoćna tijela koja će se primarno baviti razvijanjem programa pomoći braniteljima, od psiho-socijalnih do svih drugih oblika pomoći. Rad u zakladi je na principu volonterstva, dakle nitko neće primati novac za svoj angažman u zakladi, dodao je Željko Vugrinec, direktor službe Korporativna sigurnost.

U Podravki je trenutno 1035 radnika kojima je priznat status hrvatskih branitelja i kojima će novoosnovana zaklada izaći u susret. Sredstva Zaklade prikupljaju se donacijama zakladnika, članova, podupiratelja, djelatnostima Zaklade, prilozima domaćih i stranih fizičkih i pravnih osoba. Sjedište zaklade „Uvijek sa srcem“ je u Podravki u Koprivnici, a njezinih pet članova imenuje se na vrijeme od četiri godine.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here