Predsjednik HGK o ostavci premijera Sanadera

63

hgk1Iznenađen sam i nisam sretan zbog odluke premijera Sanadera koju donosi u trenutku u kojemu smo svi zabrinuti zbog nimalo perspektivne ekonomske pozicije u kojoj se nalazi Hrvatska.

Uz ogradu ako su doista posrijedi osobni razlozi za ostavku, u uvjetima smanjenja domaće potražnje i pada narudžbi iz inozemstva smatram da je premijer morao pokrenuti širu nacionalnu akciju.  Trebao je  pozvati na konsenzus oko izlaska iz krize.  Ovakva šah-mat pozicija u kojoj se zemlja našla iziskuje da se nacionalni interes stavi iznad pojedinačne sudbine, a sve drugo je neodgovorno, komentirao je Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore.

Od Sanaderove nasljednice Jadranke Kosor stoga Vidošević očekuje da joj prvi zadatak bude stvaranje što šireg nacionalnog fronta i traženje zajedništva oko koncepcije izlaska iz krize.

“Što kristalnije treba predočiti narodu da nema domaće potražnje na kojoj smo godinama rasli, a da ni uz 42 milijarde eura vanjskog duga i sve prihode od privatizacije nismo uspjeli doseći razinu industrijske proizvodnje od prije rata. Tek kada svi budemo svjesni dubine krize u kojoj se nalazimo moći ćemo pokrenuti oporavak” poručio je Vidošević.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here