U Grupi Podravka najbolje poslovala SPP Farmaceutika

35

dugopoljeNa hrvatskom tržištu ostvarena je prodaja od 886,8 milijuna HRK, dok je na inozemnima iznosila 850,8 milijuna

Podravka je u prvom ovogodišnjem polugodištu poslovala s dobiti od 17,48 milijuna kuna što je pad od 25,68 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, vidljivo je iz financijskog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupna prodaja Grupe Podravke u prvoj polovici 2009. godine iznosila je 1,74 milijarde kuna i veća je dva posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Na hrvatskom tržištu ostvarena je prodaja od 886,8 milijuna HRK, dok je na inozemnima iznosila 850,8 milijuna kuna, što je rast od 4 posto. Najveći rast prodaje ostvaren je na tržištu jugoistočne Europe, čemu najviše pridonosi rast prodaje na tržištu Bosne i Hercegovine (41%).

Prihodi od prodaje SPP Prehrana i pića iznosili su 1,37 milijardi kuna i niži su 2 posto, dok su Podravka marke s prodajom od 1,18 milijardi kuna na prošlogodišnjoj razini.

SPP Farmaceutika ostvarilo je prodaju od 368,5 milijuna HRK i bilježi rast od 18%, a najviše mu pridonosi prodaja od distribucije lijekova i ljekarničkog biznisa.

Nadalje, operativni troškovi zabilježili su blagi pad od 2,7 milijuna kuna, a u strukturi troškova rast su zabilježili troškovi prodanih proizvoda (3%), dok daljnjom optimizacijom operativnih procesa pad bilježe troškovi prodaje i distribucije (-3%) te opći i administrativni troškovi (-11%).

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here