Velika trgovina u Šibeniku: ‘Tommy’ preuzima dio ‘Konzumovih’ trgovina

169

konzum-tommySplitski Tommy preuzima najmanje dva velika centra u Šibeniku, bivšu robnu kuću na Vidicima, supermarket na Šubićevcu, te velike markete u Vodicama i Murteru

Konzum, najjači trgovački lanac u zemlji, odlučio je „poslušati“ prošlogodišnje zahtjeve Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja i nekoliko svojih trgovina u Šibeniku prepustiti konkurenciji.

Time će, kako se očekuje, osigurati tržišno podnošljivijim svoj monopol na području Šibensko-kninske županije koji si je priskrbio kupovinom najvećeg broja trgovina Josipa Stojanovića Jollyja.

Premda niti jedna niti druga strana ne žele službeno govoriti o svojim poslovnim potezima, neslužbeno, splitski Tommy ovih dana preuzima najmanje dva velika centra u Šibeniku, bivšu robnu kuću na Vidicima, te supermarket na Šubićevcu.

Također, iz skuta Todorićeva Konzuma pod krov splitskog trgovca Tomislava Mamića odlazi i veliki market u Vodicama, te u Murteru.

Naši pokušaji da službeno doznamo pojedinosti te velike trgovine među trgovcima, ostali su neuspješni. Umjesto odgovora koji dućani i kada odlaze „pod kapu“ Tommyja, te s koliko radnika, kakve veze sve to ima sa zahtjevima spomenutog Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja, je li ovim potezima završeno Konzumovo preslagivanje u Šibensko-kninskoj županiji, te koliko je teška spomenuta transakcija, iz Zagreba se tek s dvije rečenice oglasio Nikola Jurčić, direktor Sektora marketinga:

‘‘Tommy je naš poslovni partner. Ugovor još nije potpisan, stoga ga ne možemo komentirati.’’ Ništa rječitiji nisu bili ni u Splitu.

– Čim potpišemo ugovor, što bi se trebalo dogoditi ovih dana, detaljnije ćemo informirati javnost. Mi u ovom trenutku već imamo svoj jedan dućan u Drnišu koji izvanredno posluje, a ulazak u Šibenik za nas je novi izazov – kaže Ante Josić, predsjednik Uprave Tommyja.

Bez obzira na tako šturo obraćanje javnosti, u Šibeniku su već spremne reklamne table Tommyja koje će zamijeniti Konzumove. Za potrošače iz Šibenika ovo je vrlo važna vijest.

Naime, Konzum je u posljednje vrijeme doista dominirao tržištem, a tek kakva-takva konkurencija bile su mu Plodine.

Lokalne vlasti u Šibeniku dugo su svojim prostornim planovima priječile dolazak drugih trgovačkih lanaca da bi ovog srpnja u grad, uz Tommyja, stigao i Lidl koji svoj dućan na Ražinama otvara ovog četvrtka. Istina, krajem srpnja u najvećem šibenskom trgovačkom centru Dalmare Konzum otvara novi najveći supermarket u Dalmaciji.

Podsjetimo, u Dalmareu Konzum već godinama dominira velikim supermarketom, pa će otvaranjem novog, a uz njega uskoro i najvećeg veleprodajnog centra u ovom dijelu Hrvatske, ovaj trgovački lanac dodatno učvrstiti svoje pozicije u Šibeniku, pa i Dalmaciji. (SD)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here