Francuski trgovački lanac Interex u Srbiju uložio 30 mil. eura

34

U planu za ovu godinu je otvaranje deset novih objekata na Balkanu, od čega će još dva biti otvorena u Srbiji

interex
Interex u Obrenovcu

Francuski trgovački lanac Interex objavio je da je u Srbiju do sada investirao 30 milijuna eura u otvaranje osam prodavaonica, prenosi u srijedu beogradski B92.

Generalni direktor Intereksa za Balkan Patrick Berthet najavio je da je u planu za 2009. godinu otvaranje deset objekata na Balkanu, od čega će još dva biti otvorena u Srbiji.

Prema njegovim riječima, zbog financijske krize, Interex je zabilježio pad prometa ali nije naveo koliko taj pad iznosi. Dodao je i da su uspjeli zadržati stare kupce, ali su primijetili da oni sada manje troše.

Prvi objekt Interexa u Srbiji otvoren je 2004. godine, a do sada je ukupno zaposleno 350 radnika. Interex je u Obrenovcu otvorio osmi objekt u Srbiji, koji na površini od 3.500 kvadratnih metara nudi oko deset tisuća artikala i zapošljava 40 radnika.

Berthet nije htio kazati koliko je novca uloženo u izgradnju Interexa u Obrenovcu i naveo da je cilj kompanije ‘da ne ulaže mnogo u izgradnju nego u niske cijene’.

Interex je dio francuske Musketeer grupe koja ima četiri tisuće objekata u Europi, 130 tisuća zaposlenih i godišnji promet od 33 milijarde eura. (Banka)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here