Najjeftinije ulje uskoro i u Hrvatskoj

72

victoria-oilUlje se u Hrvatskoj može kupiti po cijeni između 12 i 14 kuna, a ulje šidske tvornice, koje se od srijede nalazi na policama srbijanskih trgovina, prodaje se po cijeni od oko 7 kuna

Tvrtka Victoria oil iz Šida, koja je srbijanskom tržištu ponudila jestivo ulje po najnižim cijenama, u pregovorima je s hrvatskim distributerima i nada se skorom dolasku na hrvatsko tržište, potvrdila je za www.banka.hr Natalija Kurjak, direktorica marketinga te tvrtke.

Trenutačna prodajna cijena ulja na hrvatskom tržištu iznosi između 12 i 14 kuna, a ulje šidske tvornice, koje se od srijede nalazi na policama trgovina u Beogradu, Nišu i Kraljevu, prodaje se po cijeni od 85 do 88 dinara (oko 7 kuna). Tvornička cijena ulja je 72 dinara (6 kuna), a ulje se do jučer u Srbiji moglo kupiti po cijenama od 122 do 135 dinara (oko 10 kuna).

Šidska tvrtka već četiri godine uspješno surađuje s hrvatskom tvrtkom Chromos Agro.

Kurjak je potvrdila da je s ostalim zemljama u regiji distribucija već dogovorena. U Bosnu i Hercegovinu prva isporuka stiže u petak, a tijekom idućeg tjedna ulje će se prodavati i u Sloveniji, Crnoj Gori i Makedoniji. Manje količine već su izvezene u Italiju, Austriju i Švicarsku.

“Poslovanje Viktorija oila odvija se po zakonitostima tržišta i tvornica ovom cijenom ostvaruje profit. Uz to, naš je suvlasnik Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i mi želimo trajati”, istaknula je Kurjak.

Količine ulja koje proizvodi uljara u punom kapacitetu su 14 tisuća litara na sat, 300 tisuća litara dnevno, a 10 milijuna mjesečno. Srbija ima mjesečne potrebe oko 9 do 10 milijuna litara. Kurjak je naglasila kako preko 50 posto proizvodnje planiraju plasirati u zemlje u okruženju te do kraja godine postići tržišni udjel od 20 posto. Tvornica do sada nije flaširala ulje već se samo bavila proizvodnjom, no, zbog porasta cijena uljarica, koje je izazvalo i rast cijena jestivog ulja, odlučili su krenuti i u taj segment poslovanja.

Do pojave novog konkurenta 90 posto srbijanskog tržišta proizvođača ulja zauzimale se tvrtke Invej, Dijamant (tvrtka u vlasništvu zagrebačkog Agrokora) i Banat. (Banka)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here