Neto dobit Heinekena povećana za 20 posto

34

Pivski gigant u prvoj je polovici 2009. ostvario 489 milijuna eura neto dobiti

heinekenRigorozno smanjivanje troškova u Heinekenu, drugom po veličini u svijetu proizvođaču piva, pridonijelo je pozitivnim rezultatima u prvoj polovici 2009., priopćeno je u srijedu iz te kompanije.

Neto prihodi u prvih šest mjeseci 2009. iznosili su 7,15 milijardi eura, u usporedbi sa 6,41 milijardi eura ostvarenih u prvom šestomjesečnom razdoblju godine ranije i više od 6,94 milijarde eura koliko su očekivali analitičari.

Neto dobit iznosila je 489 milijuna eura, što je povećanje od 20 posto, priopćeno je iz te kompanije.

Heineken je u prvih šest mjeseci ove godine srezao nekih 50 milijuna eura troškova, a program smanjivanja troškova na godišnjoj će razini do kraja godine dosegnuti 120 milijuna eura.

Ukupni prihodi kompanije uvećani su zahvaljujući preuzimanju britanske pivovare Scottish & Newcastle, ali su na drugim tržištima umanjeni.

Heineken je ukupno prodao 78 milijuna hektolitara piva, 2,7 posto više nego prošle godine.

U priopćenju je izvršni direktor Jean-Francois van Boxmeer Heinekenovu izvedbu ocijenio “snažnom” unatoč teškim gospodarskim okolnostima.

“Nastavit će se pritisci na obujme u drugoj polovici 2009.”, kazao je on, te naglasio da će razvoj brenda, prioritiziranje ulaganja i rigorozna smanjenja troškova nastaviti isporučivati vrijednost i u drugoj polovici godine. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here