Karlovačka mesna industrija s dobiti od 2,8 milijuna kuna

17

ppk-589PPK  karlovačka mesna industrija d.d. je tijekom prvog polugodišta ostvarila ukupne prihode od 252 milijuna kuna, što je 24,6 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Rast prihoda je rezultat rasta fizičkih aspekata proizvodnje i prodaje stoke, mesa i prerađevina od mesa, stoji u izvješću tvrtke objavljenom na Zagrebačkoj burzi. Kako se ističe, sam rast prodaje bio je rezultat ubrzanog i kvalitetnog prilagođavanja prodajnog programa potrebama kupaca na domaćem i inozemnom tržištu.

Ukupni rashodi iznosili su 249 milijuna kuna odnosno 25,2 posto više nego u prvom polugodištu prošle godine. Dobit prije oporezivanja ostvarena je u vrijednosti od 2,8 milijuna kuna, dok je u istom lanjskom periodu bruto dobit iznosila 3,2 milijuna kuna. “Uzimajući u obzir proteklo vrijeme od obračuna, kao i stanje narudžbi, može se gotovo sa sigurnošću pretpostaviti da do kraja 2009. neće biti ostvaren slabiji fizički i financijski rezultati nego 2008.”, navode iz kompanije.

Investicijska politika se fokusirala na dovršenje projekata započetih tijekom 2008. godine, s time da su izvršene potrebne dopune proizvodne opreme. Broj zaposlenih od 287 u cijelosti je pratio proizvodne potrebe, zaključuju iz karlovačke tvrtke.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here