Šrotov povratak: Traži sve svoje dionice natrag i ulaže tužbe

9

bosko-srot-ftdMediji ističu da se Šrotova obrana temelji na navodnom oštećenju Infond Holdinga, iako pritome ne spominje puste milijune koje duguje bankama

Posrnuli slovenski tajkun Boško Šrot, koji je morao napustiti čelo Pivovarne Laško zbog nagomilanih dugova i sumnjivih poslovnih poteza odlučio se na povratak.

Kako pišu slovenski mediji, Šrot želi povratiti dionice Pivovarne Laško i Mercatora koje su mu zaplijenile banke zbog neplaćenih dugova pa je čak od svog odvjetnika zatražio da podnese zahtjev za privremenom blokadom prodaje dionica i najavio tužbu.

Šrotov odvjetnik, Rok Čefererin uvjeren je da je oduzimanje dionica “nezakonito i nemoralno”. Također, smatra da su banke prodajom dionica oštetile Šrota za nekoliko milijuna eura i tako ostvarile protupravnu korist.

Mediji ističu da se Šrotova obrana temelji na navodnom oštećenju Infond Holdinga, iako pritome ne spominje puste milijune koje duguje bankama.

“Banke su dionice samo prividno prodale na dražbi, a zapravo su prodane poznatom kupcu. Zapravo se radi o manevru da se prikrije zaplijena dionica, koja je nezakonita”, ističe Šrotov odvjetnik i najavljuje podizanje tužbe protiv banaka u roku od mjesec dana.

Hoće li Šrot uspjeti kao feniks uzdići se iz pepela i povratiti svoje carstvo, tek treba vidjeti. U međuvremenu se još neke banke kreditori spremaju na zaplijenu dionica jer Šrot i dalje ne plaća svoje dugove. (Nacional)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here