Texas Pacific i Soko Štark žele Drogu Kolinsku

24

droga-kolinska-izolaProdaja Droge Kolinske ključna je za otplatu Istrabenzovih financijskih obveza

Za kupovinu Istrabenzove tvrtke Droga Kolinska zainteresirana je američka Texas Pacific grupa (TPG) i najmanje jedna srpska kompanija, piše slovenski list Danas.

Iz TGP-a nije bilo komentara, a srbijanska je tvrtka priopćila ‘da bi kod kupovine surađivala s predsjednikom uprave Droge Kolinske, Slobodanom Vučićevićem, koji je državljanin Srbije’.

Vučićević je, kako tvrdi izvor Dnevnika, o mogućnosti vlasničkog ulaska u Drogu Kolinsku, koja u svom vlasništvu ima srbijanske kompanije Grand Prom i Soko Štark, već razgovarao s najmanje dvije tvrtke s područja bivše Jugoslavije – Marbom iz BiH i srbijanskim CentroProizvodom.

S druge strane, predsjednik uprave Istrabenza, droga-kolinska-thumb, koji je navodno u srijedu boravio u Beogradu, početkom tjedna je rekao ‘da prodaje Droge Kolinske neće biti’.

Prodaja Droge Kolinske, koja će biti ključna za otplatu Istrabenzovih financijskih obaveza, pored ponuđene cijene ovisiti i od volje banaka koje će kao članice odbora imati glavnu riječ.

Osim o prodaji, mediji u četvrtak pišu i o kreditu Droge Kolinske, koji je ona zaključila s konzorcijem banaka koji vodi UniCredit Banka Slovenija. Riječ je o dugoročnom kreditnom aranžmanu koji iznosi 118,6 milijuna eura.

Konzorcij čine Banka Koper, SID banka, Nova Ljubljanska banka (NLB), Nova komercijalna banka Maribor (NKBM), Hypo banka, Raiffeisen Banka Slovenija, a UniCredit banka je i agent i organizator zajma.

Kredit će Drogi Kolinskoj koristiti za otplatu kratkoročnih obaveza prema bankama, koje će dospjeti do kraja 2010. godine.

Kreditni aranžman je sastavljen iz dva dijela i to od dugoročne tranše u iznosu od 95 milijuna eura s rokom otplate od pet godina i dospijećem 2014. godine, i kratkoročnog dijela u iznosu od 23,6 milijuna eura koji će kompanija vratiti godinu dana nakon korištenja kredita. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here