Američki trgovci natječu se u spuštanju cijena

33

grocery_obamaTrgovine poput Vonsa, Albertsonsa ili Ralphsa spuštanje cijena objašnjavaju nastojanjima da vrate kupce koji žive u blizini i preotmu ih velikim trgovačkim lancima poput Wall Marta.

Od početka godine supermarketi južne Kalifornije bore se u, kako piše Los Angeles Times, ratu cijena. Većina supermarketa nekoliko je puta tijekom godine spuštala cijene, a takav će se trend izgleda nastaviti i ubuduće. Ovakav postupak trgovina poput Vonsa, Albertsonsa ili Ralphsa, njihova vodstva objašnjavaju nastojanjima da vrate kupce koji žive u blizini, i preotmu ih velikim trgovačkim lancima poput Wall Marta.

Iako su brojni potrošači mislili kako se radi samo o kratkotrajnom trendu i kako će se nakon spuštanja cijena one ponovno podići, izgleda da nije tako. Prema najavama navedenih trgovačkih kuća, i ovog će se tjedna cijene namirnica spuštati za dodatnih 15 posto.
Stariji vlasnici trgovina kažu kako sve podsjeća na nekadašnje “ratove oko goriva”, kada su se male benzinske postaje snižavanjem cijena borile za svakog kupca.

No, ovakvi postupci dali su izgleda pozitivne rezultate za trgovce, ali i za potrošače, koji su prinuđeni recesijom i štednjom, odlučili paziti gdje će potrošiti svaki dolar, i gdje mogu više uštedjeti. Sudeći prema izjavama prodavača, ali i kupaca, rat cijenama za svaku mušteriju u trgovinama južne Californije nastavit će se. (Večernji.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here