Carinska uprava deblokirala račun Badela 1862

27

Carinska uprava Ministarstva financija donijela je Rješenje o obročnoj otplati dospjelog poreznog duga po osnovi posebnog poreza na alkohol i kamata Badela 1862, nakon čega je deblokiran račun te tvrtke, izvijestili su danas iz tog zagrebačkog proizvođača pića.

badel1862-thumbKako se navodi u priopćenju, Carinska uprava je rješenje donijela u ponedjeljak, 14. rujna, i to nakon izmirenih dogovorenih obveza i nakon uplate većeg dijela duga, čime je deblokiran račun Badela 1862.Iz Badela pojašnjavaju da je račun tvrtke blokiran krajem kolovoza kada je Carinska uprava donijela Rješenje kojim je naloženo da se donese Odluka o prisilnoj naplati duga u iznosu 62,82 milijuna kuna, s obzirom na neplaćen poseban porez na alkohol.”Kao jedan od rijetkih poreznih obveznika koji svoje obveze podmiruje u razumnom roku, Badel 1862 je potom izvršio plaćanje znatnog dijela poreznog duga u najkraćem roku, bez bilo kakvih poremećaja u redovnom poslovanju tvrtke, što potvrđuje i činjenica da će plaće radnika za kolovoz biti isplaćene na vrijeme”, navode iz Badela.

Ističu i da porezni dug nije namiren novim zaduženjima već isključivo kroz naplatu potraživanja od kupaca, a sve to unatoč velikoj nelikvidnosti koja vlada na tržištu te dodaju da su kupci “pokazali visok stupanj uvažavanja dugogodišnje poslovne suradnje i podržali napore Badela 1862 u izvršavanju te obveze”.Iz Badela naglašavaju i da će se daljnjim normalnim odvijanjem proizvodnje i prodaje te naplatom potraživanja od kupaca nastaviti normalan tijek poslovanja. “Dok cjelokupno tržište bezalkoholnih i alkoholnih pića bilježi pad potrošnje u maloprodaji od preko 15 posto, Badel 1862 i dalje uspijeva ostvariti pozitivne prodajne rezultate. Tako je u prvih osam mjeseci 2009. godine u odnosu na isto razdoblje 2008. prodaja Badela 1862 u cijelom asortimanu ostvarila količinski rast od 7 posto. U tom je razdoblju ostvarena financijska realizacija društva od 305,36 milijuna kuna, što je za 1,1 milijun kuna više nego u istom razdoblju prošle godine”, stoji u priopćenju Badela te dodaje da je realizacija na izvoznim tržištima povećana za 12 posto. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here