Darko Marinac podnio ostavku, Podravka pokreće postupak naplate nad SMS-om

34

darko-marinac-ftdDarko Marinac podnio je ostavku na dužnost predsjednika i člana Nadzornog odbora Podravke stoji u priopćenju te kompanije.

Mrinac je rekao kako ostavku daje iz razloga da Nadzorni odbor Podravke može u miru raditi i riješiti problem koji je on svojom odlukom kompaniji učinio. Podsjetimo, Darko Marinac je 2007. kao predsjednik Uprave, splitskoj kompaniji SMS samostalnom odlukom odobrio dva zajma vrijedna 65 milijuna kuna, bez suglasnosti i znanja Uprave Podravke.

– Odluku o zajmu splitskome SMS-u sam tada donio sam, bez bilo kakva utjecaja i valja reći kako je to tada bila isključivo moja odluka, bez znanja članova Uprave – napomenuo je Marinac prilikom ostavke.

Takvu odluku obrazložio je Nadzornome odboru činjenicom kako je procijenio da je u to vrijeme bila riječ o dobrom poslovnom potezu, navodi se u priopćenju.

Nadzorni odbor na idućoj će sjednici izabrati novog predsjednika.

– Usuglasili smo se kako Uprava treba poduzeti sve potrebne radnje i izvještavati nas o njima, a sve u cilju kako bi se ova situacija riješila što bolje za Podravku – izjavio je član Nadzornoga odbora Dubravko Štimac.

Iz Nadzornog odbora poručuju kako očekuju da Uprava Podravke poduzme sve potrebne radnje, odnosno pokrene postupak prisilne naplate nad SMS-om.

2 COMMENTS

  1. Nisam nigdje pročitala do koje svote je gospodin Marinac imao kao član uprave pravo raspolaganja, tko je potpisao nalog za prijenos sredstava.
    A smiješno je povjerovati da za zajam nisu drugi znali.
    Moguće članovi nadzornog odbora i nisu ako nisu čitali materijale ( Godišnji obračun i Bilješke) koje su im sadržavale taj podatak na za godišnju skupštinu dioničara za 2007. i 2008. godinu.

  2. naravno da su svi znali, ali sad se prave nijemi. a i ovi koji su sada došli nisu nimalo bezgrešni. samo treba dublje zagrebat, ako ima političke volje i vidjet će se sve…

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here