Dukat svim prvašićima darovao čokoladno mlijeko

33

dukatino-i-ivana-plechingerDukat mliječna industrija darovala je čokoladnim mlijekom 25.000 učenika prvih razreda osnovnih škola – Ivana Plechinger i Dukatino oduševili zagrebačke prvašiće predstavom „Put mlijeka“

U povodu Svjetskog dana školskog mlijeka Dukat mliječna industrija darovala je više od 5000 litara čokoladnog mlijeka učenicima prvih razreda osnovnih škola diljem Hrvatske, s ciljem naglašavanja važnosti zdrave i pravilne prehrane te redovite konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda, posebno kod djece u razvoju.

Dukat je obilježavanjem Svjetskog dana školskog mlijeka posebno razveselio učenike osnovne škole „Josip Juraj Strossmayer“ u Zagrebu, koji su imali priliku sudjelovati u igrokazu „Put mlijeka“. Ivana Plechinger djeci je na zanimljiv način objasnila put mlijeka od farme mlijeka do stola, a na tom su joj se putovanju pridružili maskota Dukatino i popularna voditeljica RTL televizije Antonija Blaće. Dok je Ivana Plechinger na zabavan način djeci objašnjavala put mlijeka, Antonija je djecu podsjetila na važnost redovite konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda.

Svjetski dan školskog mlijeka, koji se obilježava diljem svijeta, utemeljila je FOA – Organizacija Ujedinjenih naroda za prehranu i poljoprivredu. Dukat redovito podržava i obilježavanje Svjetskog dana školskog mlijeka koje na zagrebačkom glavnom trgu organizira i provodi Hrvatska mljekarska udruga.
Mlijeko i mliječni proizvodi važan su segment prehrane djece, a prema preporukama nutricionista, djeca u dobi od dvije do jedanaest godina trebala bi konzumirati dva do tri obroka iz skupine ‘mlijeko i mliječni proizvodi’ na dan.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here