Konzum snizio cijene tisuću artikala

58

konzum-1000Trgovački lanac Konzum snizio je cijene ukupno tisuću osnovnih i naprodavanijih artikala, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Uprave Konzuma Darko Knez.

Nove cijene su u primjeni od danas i odnose se za cjelokupno tržište Hrvatske, kazao je Knez dodajući kako izabrani artikli u ukupnom prometu Konzuma imaju udio viši od 40 posto, a ukupno sniženje cijena je veće od 15 posto.

Po iznijetim podacima, Konzumova košarica s 30 najprodavanijih artikala koja je do sada koštala 849 kuna nakon sniženja košta 719 kuna.

Knez ističe da tim potezom Konzum određuje čitavu novu strategiju poslovanja, odnosno da je promjena cjenovne strategije trajna, a očekuje i da bi se, s obzirom na konkurentnost tržišta maloprodaje, snižavanju cijena mogli pridružiti i drugi trgovački lanci.

U smanjenju cijena sudjelovao je i velik broj Konzumovih partnera – dobavljača, kaže Knez.

Po procjenama koje je iznio, ova će ih akcija sniženja na bazi čitave godine koštati više od 150 milijuna kuna.

U proteklih osam mjeseci, naglasio je Knez, Konzum je ostvario rast od tri posto što je manje od prošlih godina, no isto tako i vrlo dobar rezultat jer se pad sveukupne potrošnje osjeća u svim segmentima društva.

Izvršni potpredsjednik Agrokora za poslovnu grupu maloprodaje Ante Todorić ističe kako je u prvih osam mjeseci pad u maloprodaji iznosio osam posto, no, Konzum je rastao tri posto u odnosu na osam mjeseci lani.

Taj rast, pojašnjava, manji je zbog pada potrošnje koja se osjeća, no očekuje da će Konzum ostati u plusu do kraja godine.

Na upite o najavama gradnje benzinskih postaja u sklopu Konzumovih trgovačkih centara, Knez je rekao kako je taj projekt još u ranoj fazi.

Razmatraju se pogodne lokacije i razgovara s potencijalnim partnerima, kazao je Knez napominjući kako je realno za očekivati da bi prva postaja mogla biti otvorena u roku od dvije godine.

Knez kaže i kako je u ovoj ranoj fazi teško govoriti o vrijednosti investicije, no, procjenjuje se da bi se ona mogla kretati između pola do milijun eura.(H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here