Meggle Hrvatska – sve prisutniji i prepoznatljiviji

292

meggle-ftdMeggle Hrvatska d.o.o. je firma kćer njemačke mljekare Meggle AG i nalazi se u njenom 100%-tnom vlasništvu. U Hrvatskoj je prisutna od 1996. godine kada na hrvatsko tržište ulazi kao trgovačko poduzeće pod nazivom Meggle Adria d.o.o.

Meggle AG kao firma majka postoji od daleke 1887.g., a danas broji više od 1.600 zaposlenih diljem svijeta te je proizvodnim pogonima i prodajnim predstavništvima prisutna u više od 47 zemalja svijeta, uključujući i Daleki istok.

Meggle Hrvatska danas je treća mljekara u Hrvatskoj s prepoznatljivom tradicijom proizvodnje visokovrijednih proizvoda iz najkvalitetnijeg slavonskog mlijeka, zapošljava 250 zaposlenika i prerađuje cca 120.000 litara mlijeka na dan.

U domaćoj proizvodnji Meggle Hrvatska proizvodi sljedeće proizvode: trajno mlijeko 3,2%, 2,5% i 1,0%m.m. u pakiranjima od 1 litre, maslac 10g, 15g i 250g, voćni i tekući jogurt u čašici i PET boci, mliječni namaz od 65g, kiselo vrhnje, svježi sir, kajmak te najnoviji proizvod – probiotički napitak Provie, puding, porcijsko pakiranje čokoladnog namaza, meda i marmelade. Kao nadopunu domaćoj proizvodnji Meggle Hrvatska uvozi i Meggle asortiman iz Njemačke, Slovačke i Austrije te uz vlastiti prepoznatljivi brend vodi i Mia Mill, najjači regionalni brend u Slavoniji.

Sanja Sijanec
Sanja Sijanec

Naš udio na ukupnom tržištu mlijeka i mliječnih proizvoda u Hrvatskoj trenutno iznosi oko 20%, s tim da smo u nekim dijelovima asortimana i znatno iznad toga postotka kaže Sanja Sijanec, voditeljica odnosa s javnošću Meggle Hrvatska.

Najveći dio prodanih količina čine upravo svježe i trajno mlijeko sa oko 70% udjela u ukupnom prometu. Od toga 90% odlazi na trajno mlijeko dok svježe mlijeko tvori 10% ukupnog prometa grupe proizvoda konzumno mlijeko. S obzirom da smo svježe mlijeko pod brandom Meggle ponovo lansirali prije 3 mjeseca, ovo nisu potpuno realni pokazatelji te ćemo tek nakon dužeg vremena moći vidjeti stvaran udio ovog artikla u našem prometu kao i na tržištu, dodaje ona.

Što se tiče proširivanja našeg asortimana, mi konstantno radimo na inovacijama te smo u samo nekoliko zadnjih mjeseci obogatili našu ponudu s novim artiklima. U svibnju smo tako, nakon veće pauze, ponovo lansirali Meggle svježe mlijeko 3,2%m.m. u PET boci od 1 litre. Osim prepoznatljive kvalitete, naše se svježe mlijeko na policama ističe jedinstvenom ambalažom, tzv. sleevom cijelom dužinom boce, koji se ne može odlijepiti tijekom rukovanja, ne pušta boju te zaista djeluje kao «ljepotica među bocama». Tijekom svibnja smo također u naš asortiman uveli potpuno nove proizvode: mliječni desert sa šlagom u pakiranju od 200g sa dva okusa – čokolade i vanilije. Ova dva proizvoda su početak uvođenja grupe proizvoda deserta kao novog dijela našeg asortimana na tržištu.

Početkom lipnja pokrenuli smo proizvodnju čak 6 novih artikala u pakiranju od 20g namijenjenih prije svega HoReCa i institucijskom prodajnom kanalu – čokoladni namaz, med, marmelada od marelice, marmelada od šipka i marmelada od miješanog voća. Ovim smo proizvodima dopunili našu ponudu proizvoda i pakiranja za taj dio naših kupaca te ćemo tako sigurno još učvrstiti našu poziciju na ovom strateški bitnom tržišnom području, poručuje Sijanec.

Najnoviji proizvod iz Megglea, koji će se na policama trgovačkih lanaca naći tek idući tjedan je Vita drink – mliječni napitak sa sirutkom koji će se u natur varijanti moći kupiti u pakiranju od 1 litre, dok će 3 voćna okusa – jagoda i brusnica, mango i naranča te multi voće biti pakirana u praktičnu bocu od 330g.

Kako bi kupcima osigurali redovitu i urednu distribuciju te najbolju moguću uslugu, Meggle Hrvatska samostalno vrši distribuciju svojih proizvoda i to preko 6 distributivnih centara:  Osijek, Zagreb, Rijeka, Zadar, Split i Dubrovnik.

Tajna uspjeha, navode iz Meggle Hrvatska, je svakako prije svega kvaliteta naših proizvoda – tako je naš pogon u potpunosti u skladu sa sustavom osiguranja kvalitete HACCP, certificiran je za sustav ISO 9001:2000, a nosioc je i EU veterinarskog broja objekta zbog čega smo u mogućnosti cijeli asortiman izvoziti u sve zemlje Europske unije. Uz kvalitetu iznimno puno pažnje posvećujemo zahtjevima kupaca te se uvijek pokušavamo iznova približiti upravo njihovim željama. Ovdje je bitno napomenuti da mi također u našoj ponudi imamo neke artikle, koji su jedinstveni na hrvatskom tržištu kao baguette – kruh punjen maslacem sa začinskim biljem ili lukom, zatim jogurt maslac te maslac sa začinskim biljem u pakiranju od 125g.

Pozicioniranje na tržištu je također predmet naših svakodnevnih nastojanja da povećamo tržišni udio kao i prepoznatljivost našeg brenda uopće. No, uz želju da se u nekim dijelovima svakodnevnih aktivnosti razlikujemo od konkurencije određeni aspekti pozicioniranja svakako ovise o situaciji u cijeloj gospodarskoj grani te o kretanjima na tržištu. Svakako da je jedan od zadataka našeg prodajnog tima i poboljšavanje vidljivosti i prisutnosti Meggle artikala na policama što svakako nije jednostavno postići, no na dobrom smo putu, zaključuju iz Megglea.

meggle-tvornicavita-drink-surutka-jagoda-i-brusnicavita-drink-surutka-natur-1l

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here