Slovenska policija privela Šrota i Bavčara

33

bosko-srot-ftdPrema informacijama koje prenosi RTV Slovenija, sumnja se da je Bavčar prikupio temeljni kapital za svoju tvrtku Maksima Holding pomoću transakcije 7,3% dionica Istrabenza koje mu je prodala Pivovarna Laško

Slovenska policija privela je u srijedu bivše direktore Pivovarne Laško i Istrabenza Boška Šrota i Igora Bavčara, objavili su slovenski mediji. Policija je potvrdila kako su ih priveli u okviru istrage zbog sumnje u gospodarski kriminal, a prema medijima navodno je sporna prodaja 7,3 posto Istrabenza koji je Bavčareva tvrtka Maxima holding kupila prije dvije godine.

Prema informacijama koje prenosi RTV Slovenija na svojem portalu, sumnja se da je Bavčar prikupio temeljni kapital za svoju tvrtku Maksima Holding pomoću transakcije 7,3 posto dionica Istrabenza koje mu je prodala Pivovarna Laško. Nadalje, policija je ušla i u sam Istrabenz i sve radnike koji nemaju veze s istragom poslala kući dok su s Bavčarem otišli njegovom domu kako bi tamo nastavili istragu.

Što se tiče bivšeg predsjednika Uprave Pivovarne Laško Boška Šrota, njega su također priveli u policijsku stanicu u Celju, ali kako javljaju dopisnici Dela, Šrot je viđen oko 11 sati u šetnji centrom Celja.

Inače, rasprave o tajkunskoj privatizaciji u Sloveniji postale su češće nakon što je otkriveno da su neke od vodećih tvrtki preuzimale njihove vlastite uprave. Bavčar i Šrot, pišu slovenski mediji, u dionicama imaju 2,5 milijarde eura. Bavčar je u nekoliko godina postao posredni vlasnik četvrtine Istrabenza, a prema nekim procjenama njegovo se bogatstvo kreće iznad milijardu eura.

Koliko je cijela ta mreža komplicirana najbolje govori činjenica da se uz Bavčara i Istrabenz vežu i tvrtke poput Plinfina, Sportine, Microtrusta, PomInvesta, Poteze i FB Investicija.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here