Srđan Mladinić, SMS: Moguće je da ostanem bez svega

47

‘Krivo mi je zbog Podravke i Marinca, žao mi je što se nije našlo strpljenja da se u sljedećoj godinu kroz oporavak svjetskog tržišta i povećanje naših prihoda i prometa, omogući povrat rata spornog kredita’, komentirao je za tportal Srđan Mladinić, čelni čovjek splitske tvrtke SMS, koja se našla pred bankrotom

srdan-mladinicNa pitanje što je Podravka dobila kao jamstvo za 65 milijuna kuna kredita SMS-u Mladinić odgovara ‘mjenice, zadužnice, brand i imovinu SMS-a’.

Mladinić se nada da će se situacija smiriti, kako bi mogao razgovarati sa svim dobavljačima, kupcima i kreditorima. Osim Podravci, SMS je dužan i bankama, s kojima Mladinić kontinuirano pregovora o mogućim rješenjima. ‘Moguće je da ostanem bez svega, kao svaki zajmoprimac ako ne naiđem na razumijevanje kreditora’, komentirao je šef SMS-a.

Ipak, nije htio odgovoriti na pitanje je li moguće da za sporni kredit nitko u Podravci osim Darka Marinca nije znao. Opisao je kako je 2007. bio rast tržišta u svijetu i da je Podravka preuzimanjem distribucije smatrala da će imati kompletniju ponudu za svjetsko tržište.

‘Nama je bilo potrebno osigurati veću proizvodnju i sirovine i za to je kredit bio upotrijebljen, ali padom svjetskog gospodarstva pada naša prodaja i prihodi i dolaze prve rate na naplatu koje mi ne možemo servisirati’, objašnjava Mladinić.

‘Ulagali smo u znanje, razvoj i inovativnost. Bilo bi mi žao da propadne bilo koja hrvatska ‘priča’, jer nemamo mnogo inovativnih proizvoda, i puno je skuplje stvaranje novog branda, nego zadržavanje postojećeg’, zaključio je Srđan Mladinić. (tportal)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here