Uspješna suradnja između Podravke i branitelja

38

tomislav-ivic-u-podravki-ftdMinistarstvo je iznimno zadovoljno suradnjom s Podravkom

– Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti iznimno je zadovoljno suradnjom s Podravkom u realizaciji projekta otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja za Podravkine potrebe industrijske prerade, zaključio je ministar Tomislav Ivić prilikom današnjeg posjeta Podravki.

Tijekom radnog sastanka u Podravki ministar Ivić susreo se s predsjednikom i članovima Uprave Podravke, a razgovarali su o zajedničkoj suradnji na projektu otkupa proizvoda braniteljskih zadruga.

– Na radnom smo sastanku razgovarali o do sada učinjenom, a o obostranom zadovoljstvu svjedoči činjenica da je od ugovora potpisanog u siječnju, kada smo imali suradnju samo s jednom braniteljskom zadrugom, broj zadruga porastao na četiri. Sljedeće godine očekujemo suradnju s još najmanje šest zadruga, a cilj nam je dugoročno partnerstvo, rekao je predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak, najavivši i proširenje dosadašnje suradnje.

Sastanak u Podravki ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić ocijenio je kvalitetnim te zahvalio Podravki na poticanju razvoja zadrugarstva na području cijele Republike Hrvatske.
– Suradnjom smo i više nego zadovoljni i posljednjih je godina puno učinjeno u okviru programa razvoja braniteljskog zadrugarstva. Podravka je poznata kao kompanija koja vodi brigu o braniteljima, a dokaz tome je i Podravkina Zaklada “Uvijek sa srcem” koja pomaže braniteljima.
Sukladno sporazumu Podravke i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, potpisanom u siječnju 2009. godine, utvrđena je trogodišnja suradnja u realizaciji projekta otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja za Podravkine potrebe industrijske prerade.
Do sada je Podravka od braniteljskih zadruga otkupila oko 355 tona krastavaca, crvene paprike, feferona, patlidžana i cikle.

Na konferenciji za novinare najavljen je i sajam braniteljskih zadruga koji će se na središnjem koprivničkom trgu održati 26. rujna, a sudjelovat će više od 200 braniteljskih zadruga.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here