Adris objedinio uzgoj i preradu ribe u tvrtku Cromaris

36

Planirano je da se u pet godina proizvodni kapacitet Cromarisa poveća za oko tri i pol puta, čime bi do 2015. godine godišnja proizvodnja dosegnula 5.000 tona brancina i orade

cromaris-ftdSpajanjem tvrtki Cenmar iz Zadra, Marimirna iz Rovinja, Marikultura Istra iz Marčana i Bisage-Nit iz Kalija na otoku Ugljanu, rovinjska je Adris grupa objedinila svoje poslovanje vezano uz uzgoj i preradu ribe u novu tvrtku, Cromaris sa sjedištem u Zadru, objavljeno je u četvrtak iz Adrisa.

Spajanjem je, ističu iz Adrisa, nastala vodeća hrvatska tvrtka za marikulturu i lider u proizvodnji plemenite bijele ribe, koja više od 50 posto proizvode izvozi na tržišta zemalja Europske unije.

U Hrvatskoj Cromaris svoje proizvode nudi na više od 70 prodajnih mjesta trgovačkih lanaca te vlastite prodajne mreže, a iz Adrisa najavljuju da nova tvrtka u narednom razdoblju namjerava znatno povećati postojeće proizvodnje kapacitete.

Planirano je da se u pet godina proizvodni kapacitet Cromarisa poveća za oko tri i pol puta, čime bi do 2015. godine godišnja proizvodnja dosegnula 5.000 tona brancina i orade.

U tom razdoblju, najavljuju iz Adrisa, Cromaris će ulagati i u izgradnju pogona za predrast u Plominu, pokretanje bio-proizvodnje te izgradnju pogona za preradu ribe.

Temeljni kapital nove tvrtke Cromarisa iznosi 60 milijuna kuna, a spajanje četiriju tvrtki – prethodnica provest će se zamjenom dionica. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here