Ante Perković ostaje predsjednik Uprave Badela

22

Sjediste tvrtke Badel 1862 171009Skupština dioničara Badela 1862 danas je odlučila da predsjednik Uprave te tvrtke ostaje Ante Perković.

Perković je zadržao čelnu poziciju u Badelu iako je protiv toga bio predstavnik Hrvatskog fonda za privatizaciju, prenose domaći mediji. Skupštinu je obilježila i najava podizanje tužbe od strane vlasnika skrbničkih računa kojima je bilo uskraćeno pravo glasanja jer nisu imali bankovnu potvrdu.

Podsjetimo, iz Badela su u četvrtak priopćili da je policija posjetila tvrtku isključivo u namjeri obavještavanja kako je podnijeta anonimna kaznena prijava povezana s poslovanjem društva, te sukladno tome, tražila odgovarajuću dokumentaciju.

U priopćenju Badela također je bilo navedeno kako su “kontinuirani pritisci i istupi predstavnika grupice dioničara, bivših menadžera, posljednjih dana itekako povezani s Glavnom skupštinom društva, a sve s ciljem da se diskreditira rad Uprave Badela 1862 na čelu sa predsjednikom Uprave Antom Perkovićem”.

Mediji su pak pisali da je krim-policija ušla u Badel i ured predsjednika Uprave Perkovića protiv kojeg je nedavno je zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu podnesena anonimna kaznena prijava u kojoj se tereti da je sklapanjem brojnih štetnih ugovora oštetio tvrtku za 50 milijuna kuna.

Dan ranije, odnosno u srijedu, predstavnik dijela malih dioničara Badela 1862, njih dvjestotinjak koji drže 17 posto udjela, Ante Vrančić ustvrdio da u Badelu 1862 “nema suprotstavljenih klanova, niti pobunjenih dioničara, nego ima dijametralno suprotnih viđenja kako voditi tvrtku”.

“Dosadašnji način vođenja Badela 1862 vodi u stečaj”, kazao je Vrančić, dodavši da je konferenciju sazvao kako bi iznio stavove dijela dioničara Badela koji “nemaju mogućnost legitimno zaštititi svoja prava, ni na predstojećoj Skupštini (17. listopada), a niti kod državnih institucija”. (Poslovni.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here