Atlantic Grupa: neto dobit porasla 11,6 posto

38

Atlantic Grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 81,8 milijuna kuna, što je u odnosu na isto razdoblje lani rast za 11,6 posto, izvijestili su iz tvrtke

Dobit iz poslovanja povećana je za 16,8 posto na ukupno 128,6 milijuna kuna, dok bez jednokratnih stavki taj rast iznosi 9,8 posto.

atlanticUkupni su prihodi tvrtke iznosili 1,7 milijardi kuna, što je 10,3 posto više nego u istom razdoblju prethodne godine.

Ostvareni rast prodaje, kako se navodi, temelji se na lansiranju novih proizvoda, na novim distribucijskim ugovorima te širenju ljekarničkog poslovanja.

U ukupnoj prodaji hrvatsko tržište sudjeluje sa 61 posto, a međunarodna tržišta s 39 posto.

Njemačka ostaje najveće inozemno tržište, dok su najveći rast prodaje ostvarila tržišta Slovenije sa 76,8 posto i Srbije s 29,2 posto.

U ukupnoj prodaji Atlantic Grupe vlastite robne marke sudjeluju s 44 posto, distribucija proizvoda robnih marki internacionalnih principala s 39 posto, Atlantic Farmacia s 11 posto, dok proizvodi koje kompanija proizvodi kao privatne robne marke za velike poslovne sustave u zemlji i inozemstvu čine 6 posto prodaje.

Prvih devet mjeseci poslovanja u 2009. obilježio je i nastavak investicija u razvoj poslovanja u ukupnom iznosu od 83,2 milijuna kuna, pri čemu se najznačajnija ulaganja odnose na proširenje proizvodnih kapaciteta Cedevite, opremu za proizvodnju Cedevite GO! te izgradnju nove, moderno opremljene proizvodne zgrade Neve na lokaciji Rakitje.

Unatoč recesijskom okruženju i nepovoljnim makroekonomskim uvjetima na svim tržištima na kojima kompanija posluje, Atlantic Grupa je odgovornim upravljanjem i u proteklih devet mjeseci ostvarila dobre rezultate, ističu u tvrtki. Očekuju nastavak pozitivnog trenda i ostvarenje najavljenih rezultata i do kraja godine.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here