Badel 1862 s padom dobiti od 64,4 posto

40

badel-ftdProizvođač vina, alkoholnih i bezalkoholnih pića, tvrtka Badel 1862 u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila 2,3 milijuna kuna neto dobiti, što je 64,4 posto manje nego u istom razdoblju lani, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Smanjenje dobiti isključivo je uzrokovano smanjenim prihodima i visokim financijskim rashodima, napominju u tvrtki. Financijski rashodi iznose 34,6 milijuna kuna. Ukupni su prihodi Badela 1862 iznosili 329,03 milijuna kuna i smanjeni su četiri posto, dok su ukupni rashodi smanjeni za 2,8 posto, na 326,7 milijuna kuna. U tvrtki napominju kako su prihodi na domaćem tržištu pali za osam posto.

Na domaćem tržištu vina bilježi se blagi rast od osam posto, dok je u ostalim kategorijama pića ostvaren pad realizacije što je uvjetovano smanjenom realnom potrošnjom koja se odrazila na realni pad trgovine na malo.

Troškovi poslovanja su na razini ostvarenja u prošloj godini i ulažu se veliki napori na restrukturiranju troškova, optimizaciji proizvodnih i drugih poslovnih procesa, napominju u tvrtki. Ističu i kako je usprkos otežanoj likvidnosti ostvareno smanjenje kratkoročnih obveza prema bankama za 28 posto u odnosu na kraj prošle godine, dok su dugoročne obveze smanjene 9 posto.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here