Neto dobit Dukata u devet mjeseci pala 9,6 posto

17

dukat-tvornica-ftdDukat Grupa u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 126,5 milijuna kuna, što je za 13,5 milijuna kuna ili 9,6 posto manje u odnosu na isto lanjsko razdoblje, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Operativna dobit (EBIT) iznosi 164 milijuna kuna i manja je za 13,4 milijuna kuna u odnosu na ostvarenu u istom razdoblju prošle godine. Ukupni su prihodi od prodaje iznosili 1,82 milijarde kuna i u odnosu na isto razdoblje lani manji su za 1,5 posto. Prihodi od prodaje na domaćem tržištu čine 69,4 posto ukupnih prihoda od prodaje i iznose 1,26 milijardi kuna. U odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje smanjeni su za 1,6 posto. Prihodi od prodaje na izvoznim tržištima smanjeni su za 1,1 posto na 559,7 milijuna kuna.

Smanjeni prihodi od prodaje na domaćem i izvoznim tržištima posljedica su utjecaja gospodarske krize, pada kupovne moći potrošača, rasta zaliha gotovih proizvoda te niže razine proizvođačkih cijena u odnosu na prošlu godinu, napominju u Dukatu.

Ističu i kako su unatoč otežanim tržišnim uvjetima otkupili sve ponuđeno mlijeko i povećali otkup svježeg sirovog mlijeka za 5,2 posto u odnosu na godinu prije. Time je Dukat dodatno učvrstio lidersku poziciju najvećeg otkupljivača i prerađivača svježeg sirovog mlijeka u Hrvatskoj. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here