EBRD razmatra zajam GTC-u za Avenue Mall Osijek

18

avene-mall-osijek-ftdPredloženi se financijski paket sastoji od 34,4 milijuna eura zajma, te ulaganja u dionice GTC nekretnine istok

Europska banka za obnovu i razvitak (EBRD) razmatra odobrenje financijskog paketa vrijednog do 41,1 milijun eura investitoru GTC nekretnine istok d.o.o. za potrebe financiranja gradnje trgovinskog centra u Osijeku, čime bi se poduprlo širenje kompanije GTC u Hrvatskoj, priopćeno je iz EBRD-a.

Predloženi se financijski paket sastoji od 34,4 milijuna eura zajma, te ulaganja u dionice GTC nekretnine istok d.o.o., hrvatske tvrtke u većinskom vlasništvu Globe Trade Centre S.A. Poland, stoji u priopćenju koje je u ponedjeljak objavljeno na EBRD-ovoj internetskoj stranici.

Taj će financijski instrument tvrtki GTC nekretnine istok d.o.o. omogućiti kupnju, izgradnju i upravljanje komercijalnim maloprodajnim centrom Avenue Mall u Osijeku, te poduprijeti širenje poljskog većinskog vlasnika GTC na druge hrvatske gradove u regiji.

Predloženim projektom podmirit će se potreba za maloprodajnim centrom međunarodnih standarda u hrvatskim gradovima i privući kvalitetne maloprodajne tvrtke na lokalno tržište.

Projekt će također pridonijeti uvođenju unaprijeđenih poslovnih standarda na području upravljanja komercijalnim nekretninama od strane GTC-a, kao i u područjima prodaje, marketinga i upravljanja međunarodnih maloprodajnih brendova.

EBRD je odobrio nacrt projekta koji još mora dobiti završnu ocjenu. Predsjednik EBRD-a i operativni tim predstavit će ga 17. studenog izvršnom odboru radi konačnog odobrenja.

Global Trade Centre (GTC) uvršten je u Varšavsku burzu i jedan je od najvećih investitora na području razvoja projekata na tržištu nekretnina ‘Nove Europe’. Aktivan je na tržištima nekretnina srednje i istočne Europe od 1994. a posluje u devet zemalja, uključujući Hrvatsku, Poljsku, Češku, Mađarsku, Rumunjsku, Srbiju i Crnu Goru.

Avenue Mall Osijek bit će drugi GTC-ov centar u Hrvatskoj, nakon Avenue Malla u Zagrebu. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here