Gucić i Debeljak usmeno dogovorili prodaju Getroa?

32

metro-preuzima-getro-ftdPrema neslužbenim izvorima, vlasnik Getroa Vjekoslav Gucić i Žiga Debeljak, direktor slovenskog Mercatora, postigli su usmeni dogovor o kupoprodaji Getroa, no ugovor još nije potpisan

Stoga informaciju o Mercatorovu preuzimanju Getroa još nitko i ne želi potvrditi. Na upit Poslovnog dnevnika u Mercatoru su samo rekli kako je kompanija otvorena za poslovnu suradnju i strateške saveze, ali da ovaj ‘konkretan slučaj ne mogu niti potvrditi niti demantirati’.

Stoga zapravo nije poznato što su dogovorili Gucić i Debeljak i o kakvoj je vrsti aranžmana riječ. Naime, u financijskim krugovima se još prije nekoliko tjedana moglo čuti kako je, nakon što su se kao potencijalni kupci Getroa izredale mnoge kuće, i Mercator jednostavno došao na red, pa su se dva biznismena našla na ručku od kojeg je sve krenulo.

Svojedobno se pričalo da Gucić za svoj lanac traži 100 milijuna eura. Ako je pak u dogovoru s Mercatorom ostao pri scenariju da prodaje biznis, robu, zaposlene i skladišta, dok nekretnine ostavlja sebi i u najam daje one koje se uklapaju u Mercatorov biznis koncept, onda će ta cijena biti daleko niža. Inače, Getro u 14 gradova Hrvatske ima oko 100.000 maloprodajnih kvadrata. (Poslovni.hr)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here