Ka gljive posli kiše u Splitu rastu City Centar, Konzum i Plodine

42

brnik-city-centarPaško Rajčić gradi golemi ‘City Centar’ na Brniku, riječke ‘Plodine’ završavaju centar na ulazu u Duilovo, a na Sirobuji je gradilište velikog ‘Konzumova’ centra

Umjesto obećavanih parkirališta i garaža, jeftinijih stanova i školskih dvorana građani će se nakon izborne kampanje na koncu očito opet morati zadovoljiti novim trgovačkim centrima i hipermarketima.

Nakon “Jokera” na Brodarici, posljednje velike investicije gradonačelnika Željka Keruma, te otvaranja riječkih “Plodina” i njemačkog “Lidla” u Lori, era masovne gradnje šoping odredišta nakratko je stala, no samo devet mjeseci poslije krenuli su radovi na nekoliko novih projekata: “Agrokor” Ivice Todorića gradi mega “Konzum” na Sirobuji, “Plodine” će novu halu načiniti u susjedstvu groblja na Lovrincu, a već neko vrijeme priprema se teren za izgradnju “Centra Bonačić” na dnu Vukovarske ulice koji će graditi tvrtka “Adut nekretnine”.

Najveći šoping

“Neću dopustiti gradnju novih trgovačkih centara u gradu”, uzviknuo je Kerum prije nekoliko mjeseci, da bi potom upravo on odlučio graditi još jedan – centar “Keri”.

Novi “Joker” Kerum bi gradio u Dujmovači, na mjestu gdje je tvrdio da će graditi jeftine stanove, no građani će tu ipak dobiti 28 tisuća kvadrata trgovina vrijednih 80 milijuna eura. Najnoviji u nizu golemih trgovačkih centara koji će se izgraditi u Splitu je “City Centar” u vlasništvu poduzetnika Paška Rajčića.

Radovi na 150 milijuna eura vrijednom objektu su počeli, a kad se jednom izgradi, “City Centar” će biti najveće mjesto za šoping u gradu – prostirat će se, naime, čak na 170 tisuća četvornih metara.

Iako se izgradnja prodajnog centra na Brniku, na samom istočnom ulazu u grad, u produžetku Vukovarske, najavljuje već više od godinu i pol dana, bageri nakon brojnih odgađanja tek završavaju temelje budućeg trgovačkog centra koji će niknuti na mjestu nekadašnjih plastenika Rajčićeve tvrtke “Antonio trade”.

Početak gradnje, naime, nekoliko puta je odgađan zbog sporog tempa dovršetka zadnje dionice Vukovarske ulice, a čija planirana trasa vodi točno do vrata budućeg “City Centra”. Kao i većina takvih objekata, i “City Centar” će se graditi po pouzdanoj “špranci”: veliki hipermarket, brojne trgovine sa svjetskim brandovima, red kafića, red restorana… (Slobodna Dalmacija)

Spiza na 260.000 kvadrata

Nešto više od 260 tisuća kvadrata novih trgovačkih centara u ovom trenutku se gradi, ili planira graditi u skoroj budućnosti po gradu Splitu.

Osim Rajčićeva “City Centra”, koji će se podići na 170 tisuća kvadrata, “Keri” gradonačelnika Keruma imat će 28 tisuća kvadrata, Centar “Bonačić” 20 tisuća, novi “Super Konzum” na Sirobuji 10 tisuća i “Plodine” na Lovrincu isto toliko.

U Lori bi se, u sklopu “Spaladium Arene”, kad konzorcij “Konstruktora”, IGH i “Dalekovoda” skupi novac za nastavak projekta i gradnju stometarskog tornja, radio još jedan trgovački centar na oko 30 tisuća metara četvornih.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here